Ustaya güvenin

Ustaya güvenin

AOSO Başkanı Mustafa Arslanoğlu, “Sanayideki ustalarımız müşteri esnaf ilişkisinden öte vatandaşımızla ailecek görüşür. Ustalarımıza güvenin” dedi.  

Oto Sanatkarları Esnaf Odası (AOSO) Başkanı Mustafa Arslanoğlu, vatandaşların sanayideki ustalarına güvenmesi konusunda tavsiyelerde bulundu. Gazetemize konuşan Arslanoğlu özellikle kayıt dışı dükkân açarak mesleki yeterliliği bulunmayan kişilerin ustaların adını kirlettiğini söyleyerek “Müşterileriyle aile ilişkisi kuran esnafımız ülke ekonomimiz için de büyük önem taşımaktadır” diye konuştu. Hataların olabileceğini belirten Arslanoğlu, “Önemli olan bu hataların arkasında durmak, onları gidermektir” dedi.  

DÜĞÜNDE, CENAZEDE BERABER OLURUZ

AOSO Başkanı Arslanoğlu, kendilerine bağlı esnafın müşterileriyle bir ticari ilişkiden öte ailesel bağ kurduğunu belirterek, “Bizim için öncelik insan ilişkisi. Arkadaşlarımız müşterileriyle ailecek görüşürler. Evlerine oturmaya giderler. Ustalarımız asla müşterilerine yanlış işlem, kandırma, yalan dolan yapmazlar.  Birbirlerinin yüzüne bakıyorlar. Yaptıkları işin her zaman arkasındalar” dedi. 

tamir,-oto-sanayi.jpg

TAMİR EKONOMİYE KATKIDIR

Arslanoğlu, tamir ustalarının sök tak uygulamasından ziyade parçayı tamir ettiğini belirterek, “Büyük servisler tamirata yönelmez. Onlar tamamen değişim üzerine odaklıdır. Ama bizim ustalarımız parçayı tamir eder ve paranın iç piyasada kalmasını sağlar. Bunlar milli ekonomimize büyük katkıdır. Hem vatandaşımız hem esnafımız kazanır” dedi.

SIKINTILAR YAŞANMASI NORMAL AMA GİDERİLİR

Arslanoğlu, esnafın da hata yaptığını ama müşterinin yönlendirmesi doğrultusunda iş yaptığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Usta arkadaşlar her zaman müşteriyle bilgi paylaşarak iş yapar. Parçanın fiyatını, özelliğini anlatır. Müşterinin isteğine göre işlem yapar. Bazı durumlarda sıkıntılar yaşanabilir. Müşteri geldiğinde de kendini açıklar, yaptığı işin arkasında durur. Ayrıca biz de her zaman vatandaştan gelen şikayetleri değerlendiriyoruz. 

usta-2-002.jpg

KAYIT DIŞI DÜKKANLAR USTALARIN ADINI KİRLETİYOR

Arslanoğlu, ustalara güveni kayıt dışı çalıştırılan tamirhane dükkanlarının sarstığının altını çizerek şunları söyledi:
“Meslekte tutunamamış, açıkçası çok yetenekli olmayan arkadaşlar tamirhane adı altında dükkân açıyorlar. Fakat ne ustalık, ne kalfalık belgesi var. Hatta çıraklık belgeleri dahi yok. Tamamen günü kurtarayım paramı kazanıyım derdinler. Tabi böyle olunca bilmedikleri işte vatandaşı mağdur ediyorlar. Özellikle sosyal medyada, forum sitelerinde bütün ustalarımız zan altında kalıyor.” 

800 KİŞİYE EĞİTİM VERDİK

Arslanoğlu, oda olarak kendilerine bağlı çalışan tüm esnafa mesleki yeterlilik eğitimi verdiklerini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Şu anda 800’e yakın arkadaşımıza mesleki yeterlilik konusunda eğitim veriyoruz. Yakında bu arkadaşların sertifikası dağıtılacak. Ayrıca ustalarımızı belgelendirme konusunda çalışıyoruz. Ustamıza da yanında çalışan arkadaşlarımıza da mesleki belgeleri verilerek onları da belgelendiriyoruz.” 

usta-3-001.jpg

Erkal Erdoğan//HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.