Ünlü yer bilimciden deprem açıklaması geldi: "Endişe yok"

Ünlü yer bilimciden deprem açıklaması geldi: "Endişe yok"

Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Elazığ ve Tunceli'de de hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar büyük bir panik yaşadı. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür depremin sebebini açıklayarak “Endişe yok” dedi.

Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, bölge halkını bir kez daha korkuttu. Deprem, Elazığ ve Tunceli'de de hissedilerek paniğe neden oldu. Yaşanan bu olayın ardından vatandaşlar, olası bir artçı sarsıntı veya daha büyük bir deprem endişesiyle tedirgin oldu.

Bu durum karşısında ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den gelen açıklama, vatandaşlara umut oldu. Görür, depremin Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde meydana geldiğini ve 2020 yılında yaşanan Elazığ depremi nedeniyle bu fayın büyük ölçüde kırılmış olduğunu belirtti. Bu durum göz önüne alındığında, bugün yaşanan depremin 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucu olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Görür, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.