Üniversiteliler Namazda buluştu

Üniversiteliler Namazda buluştu

Emine Şerife Hanım Yurdu’nda kalan üniversiteliler, Ahmet Akseki Cami’nde sabah namazında bir araya geldi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ temasıyla 81 il ve KKTC’de kutladı. Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, KYK Ankara yurtlarında da Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içerisinde çeşitli programlar düzenlendi. 

CAMİLERİ VE MÜFTÜLÜKLER ZİYARET EDİLDİ

“Gençler Huzurda Buluşuyor” sloganı ile KYK’lı gençler, rehberler eşliğinde buldukları camileri ve müftülükleri ziyaret etti. Ankara Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğüne bağlı olan yurtlarda kalan gönüllü öğrenciler, program çerçevesinde sabah namazında huzurda buluştu. Camilerin temizlik ve bakım işlerinde de gönüllü olarak çalışan gençler, camilere yepyeni bir görünüm kazandırdı. Namazın ardından hep birlikte kahvaltı yapan gençler, güzel bir vakit geçirdi. KYK’lı öğrenciler Başkent’teki tarihi mekânları da hep birlikte gezme fırsatı yakaladı.

ÜNİVERSİTELİLER MEMNUN

Camileri ziyaret eden üniversiteli gençlere Muharrem ayı ve Kerbela hadisesi ile ilgili de çeşitli bilgiler verdi. Programda öğrencilere aşure ikramı da yapıldı. Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikten memnun kaldıklarını belirten öğrenciler, bu tarz etkinliklerinin devamının gelmesini istedi. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.