Üniversiteler Minik Kandil

Üniversiteler Minik Kandil

Üniversitelerde terör örgütlerinin çalışmalarından rahatsız olan üniversiteli öğrenciler, karşı harekete geçti. Birçok üniversitede yaşanan rezilliklere sessiz kalmayacaklarını belirten öğrenciler, çoğu üniversitenin “minik Kandil’i andırdığını söyledi.

ÖRGÜTÜN PİSLİKLERİ DÖKÜLECEK
Türkiye’deki üniversitelerin terör olaylarıyla anılmasını istemeyen bir grup gerçek üniversite öğrencisi, sosyal medya üzerinden bir araya geldi. “Üniversitelerde Terör İstemiyoruz” adıyla toplanan ve üniversitelerde terör olaylarının yaşanmasını istemeyen öğrenciler, gazetemize konuştu. Terör karşıtı duyarlı öğrenciler, “Bizim isteğimiz sayfamızda özellikle sol görüş maskesiyle terör propagandası yapan grupların gerçek yüzlerini ve asıl amaçlarını dile getirmek bununla birlikte kamuoyu oluşturmak” dedi.

“DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ” KILIFI

Güvenlik sebebiyle isimlerini açıklamadığımız öğrenciler ayrıca şunları söyledi: “Üniversiteler artık minik kandil gibi. Sadece PKK mı? DHKP-C, YDG-H ve türevlerinin propagandası hiç çekinilmeden, utanılmadan, sıkınılmadan yapılıyor. En vahimi ise bu durum yetkili merciler tarafından 'düşünce özgürlüğü ' olarak isimlendiriliyor ve müdahale edilmiyor. Şimdilik tasarı aşamasında olan planlarımız var. Herkese üniversitelerin vahametini anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Türkiye’deki üniversitelerin terörle anılmasına ve üniversitelerde terör örgütü üyelerinin rahatça cirit atarak zemin bulmasına tepki geldi. Üniversitelerin terör olaylarıyla anılmasını istemeyen bir grup gerçek üniversite öğrencisi sosyal medya üzerinden bir araya geldi. “Üniversitelerde Terör İstemiyoruz” adıyla toplanan ve üniversitelerde terör olaylarının yaşanmasını istemeyen öğrenciler, gazetemize konuştu ve çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Grup üyelerinin isimlerini güvenlik gerekçesiyle vermiyoruz.
GERÇEKLERİ ÖRTEREK MASALLAR YAZILIYOR
Söz konusu grubu kurmadaki amaçlarını açıklayan öğrenciler, “Bizim isteğimiz sayfamızda da avazımız çıktığı kadar anlatmaya çalıştığımız temel konu üniversitede özellikle sol görüş maskesiyle terör propagandası yapan grupların gerçek yüzlerini ve asıl amaçlarını dile getirmek bununla birlikte kamuoyu oluşturmak. Görüldüğü üzere çeşitli isimlerle onlarca ‘sol haber’ adı altında okuldaki teröristler yayın yapmakta ve gerçekleri örterek masallar yazmaktadır. Bunun gibi olaylara karşı kuruldu bu grup” dedi. Birçok meslek grubunda bulunan öğrencilerin ‘Üniversitelerde Terör İstemiyoruz’ sayfasında editör olarak çalıştığını belirten sayfa yöneticisi, “Tüm editörlerimizin ortak özelliği doğrudan ya da dolaylı yolla üniversite hayatlarında terörle fiziksel ya da psikolojik olarak karşı karşıya kalmış olmalarıdır” diye konuştu.

TERÖRİSTLERE “DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ” KILIFI

Üniversitelerde okuyup da vicdanı ve milli şuuru olan her bir öğrencinin üniversitelerde yaşanan bu olumsuzluklardan etkilenildiği ifade edilerek şunlar söylenildi: “Üniversiteler artık minik kandil gibi. Sadece PKK mı? DHKP-C, YDG-H ve türevlerinin propagandası hiç çekinilmeden, utanılmadan, sıkınılmadan yapılıyor. En vahimi ise bu durum yetkili merciler tarafından 'düşünce özgürlüğü ' olarak isimlendiriliyor ve müdahale edilmiyor. Şimdilik tasarı aşamasında olan planlarımız var. Ben Hacettepe Üniversitesi mezunuyum, kadın hakları diye dağda öldürülen teröristler için anma yapıldığına şahit oldum, daha neler… İşte bunlar gibi yüzlerce örnek var. Biz vatan hepimizin. saygıyla, sevgiyle, anlayışla ilim üretmemiz gereken bu ortamlarda; kendinden olmayana nefret kusan ayrılıkçı, ırkçı, hain grupları istemiyoruz. Yetkililer başta olmak üzere herkese üniversitelerin durumunu, vahametini anlatmaya çalışıyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.