Ümmetin Evlatları Çanakkale'de

Ümmetin Evlatları Çanakkale'de

Düşmana ‘bu vatan geçilmez’ diyen ve destan yazan dedelerini unutmayan Anadolu Gençlik Derneği, dünyanın dört bir tarafından ümmetin evlatlarını Çanakkale’de buluşturdu. Aktaş Şehitliği’nde bir tas çorba içen binlerce genç daha sonra şehit düşen dedelerin

 

ECEABAT'TA DUA ETTİLER

Her sene olduğu gibi bu yıl da şehit dedelerini unutmayan Anadolu Gençlik Derneği mensupları bu sene de 81 ilden Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde mücadelenin yaşandığı topraklarda buluştu. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde ‘Ümmetin Zaferi Çanakkale’ programıyla 4 hafta boyunca 8 kafileyle adeta Gelibolu’ya çıkarma yapan AGD’li gençler, Sabah Namazı’nda Eceabat’ta duaya durdu.

 

250 BİN HATİM İNDİRİLDİ

Daha önce şehit düşen ecdad için 250 bin hatim indiren AGD teşkilatı, hatim duasını da şehitliğin başında yaptı. Namaz ve duadan sonra ise gençler, Aktaş Şehitliği’nde bir tas çorba içerek, her karışına bir şehit düşen Gelibolu yarımadasını gezdi.

------------------------------------------------------------------------------------

 

 


Her sene binlerce genci ümmetin destan yazdığı, düşmana ‘bu vatan geçilmez’ denildiği topraklarda buluşturan AGD, bu senede dört bir kıtadan on binleri şehit dedeleriyle buluşturdu. Gece yarısından itibaren Gelibolu yarımadasına akın eden gençler, programın yapılacağı Aktaş Şehitliği’ne adeta çıkarma yaptı.

''TOPRAĞIN KOKUSU, ŞEHİTLERİMİZİN KOKUSU''

Şehitlikte açıklamalarda bulunan AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Savaş, “Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümünde Gelibolu’dayız.   Bir hafta önce 18 Mart 1915’te kazandığımız kutlu zaferin 101’inci yıldönümüne girdik. şimdi on dördünde, on beşinde, on altısında, on yedisinde toprağa düşmüş, Hakka yürümüş, Allah’a kavuşmuş şehitlerimizin huzurundayız. Buradaki yeşillikler,  çayırlar, çimenler şehitlerimizin saçları… Buradaki toprağın kokusu, şehitlerimizin kokusu…Ve buradaki on dördünde, on beşinde, on altısında, on yedisindeki gençler şehitlerimizin bıraktığı yerden hakkın ve adaletin bayrağını ellerine almış gençler… Az ötemizdeki boğaz, Çanakkale boğazı. Burada deniz tuzdan ve sudan ibaret değil. Bastığımız bu topraklar, Gelibolu toprağı. Bu topraklardan sadece çayır, çimen ağaç fışkırmıyor” dedi.

 

''MÜSLÜMANLARIN BİRLİĞİ DİRLİĞİ İÇİN HAKKA YÜRÜDÜLER''


Burada 101 yıl öncesinden top, tüfek, insan, tekbir ve şahadet seslerinin geldiğini söyleyen Savaş, “Bugün burayı gezerken toprağa, denize ve gökyüzüne şahadet mertebesine ulaşmakta olan on beş yaşlarında bir delikanlının gözüyle bakalım. Bugün burayı gezerken metrekareye düşen 6000 merminin kokusunu alalım. Bugün burayı gezerken taze gelin gibi, kurban gibi kınalanıp cepheye gönderilmiş 45 kiloluk bedenlerin mücahedesini düşünelim. Ecdad-ı şehidimiz burada, hakkın batıla galip gelmesi için şehit düştüler. Bu İslam topraklarını emperyalistlere çiğnetmemek için Hakk’a yürüdüler. Müslümanların birliği ve dirliği için Hakk’a yürüdüler. İslam’ın baş şehri İstanbul düşmesin diyerek Hakk’a yürüdüler.Mekke için, Medine için, Kudüs için, Şam için, Bağdat için, Diyarbakır için Hakk’a yürüdüler” diye konuştu. HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.