Ulus'un kadrosu Pursaklar'a

Ulus'un kadrosu Pursaklar'a

Ulus Devlet Hastanesi'nin kapatılarak, tüm personelinin Pursaklar’da yeni yapılan ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan 150 yataklı devlet hastanesine kaydırılması gündemde. Sayfa 10’da

Tebessüm Şehri Pursaklar’da inşaatı tamamlanarak geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığına devredilen 150 yataklı devlet hastanesinin açılışı için artık geri sayım başladı. Pursaklar'ın yanı sıra Başkent'in kuzeydeki diğer ilçelerine de hizmet vermesi beklenen devlet hastanesi bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Hastanenin en geç bir-iki ay içerisinde hizmete girmesi bekleniyor. 

ULUS HASTANESİ'NİN PERSONELİ PURSAKLAR'DA GÖREV YAPACAK

Açılışa sayılı günler kala hastanede hangi sağlık personelinin görevlendirileceği de merak konusu olmaya başladı. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Pursaklar Devlet Hastanesi'ne Ulus Devlet Hastanesi personelinin tam kadro olarak kaydırılacağı konuşuluyor. Söz konusu personelin taşınma için son hazırlıklarını sürdürdüğü kaydediliyor. Ayrıca Başkent'teki diğer hastanelerden de görevlendirmelerin olabileceği aktarılıyor. Ulus Rüzgarlı Caddesi'nde şu an hizmet veren Ulus Devlet Hastanesi'nin ise kapanacağı iddia ediliyor. Hastane binasının ise nasıl değerlendirileceği ise henüz bilinmiyor. 

13 DALDA HİZMET VERECEK 

Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak Pursaklar Devlet Hastanesi 5 ayrı binadan oluşuyor. Hastanenin içerisinde kulak burun boğaz, dâhiliye, ortopedi, diyetisyen, kadın doğum, göz, genel cerrahi, cildiye, göğüs hastalıkları, nöroloji, kardiyoloji, psikiyatrı, 7 ameliyathane, bir sezeryan doğum birimi, mescit, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, laboratuarlar, röntgen odaları gibi bütün bölümler yer alacak. Hastane içinde çocuklar için kreş de bulunacak 

BAŞKAN ÇETİN: "ŞİFA KAPISI OLSUN"

Pursaklar Devlet Hastanesi için gerekli olan teknik cihazlar da hastaneye yerleştirilmeye başlandı. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de hastaneye ilişkin şunları söylemişti: "Hemşehrilerimizin büyük bir heyecan ile beklediği hastanemiz inşallah kısa bir süre içinde hizmete girecektir. Tıbbi cihazlar yerleştiriliyor. Hastane birimleri oluşturuldu. Devlet Hastanemiz ilçemiz için hayırlı olsun. Buradan faydalanacak tüm hemşehrilerim için de şifa kapısı olun inşallah."

YILLARDIR BEKLEDİĞİ HASTANE NİHAYET AÇILIYOR

Öte yandan bölgedeki vatandaşlar, hastanenin bir an önce açılmasını dört gözle bekliyor. Pursaklar Saray'da yaşayan 90 yaşındaki Meliha Turhan, hastanenin hizmete gireceğinden dolayı bir hayli mutlu olduğunu belirterek,  "Ben doğma büyüme buralıyım. Burada hastane olmadığı için hasta olmaya korkardık inanın. Yakınımızda hastane olmamasının çok sıkıntılarını çektik. Pursaklar’da özel poliklinik var ama onlarda da muayene olmak külfetli ve içinde her imkân yok. Yaşlandık artık, malum biz yaşlıların sürekli hastane ile işi oluyor. Bu hastane bizim işimizi bir hayli rahatlatacak. Ben en çok torunlarım için seviniyorum. Çocuktur bilirsiniz rahat durmaz sürekli yaramazlık yaparak hasta olurlar ya da bir yerini incitirler. Hastanemiz de yanı başımızda olunca korkmaya gerek yok. En ufak sıkıntıda 5 dakikada hastanedeyiz" dedi. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.