Ulus'un arka sokakları çöplüğe döndü

Ulus'un arka sokakları çöplüğe döndü

Ulus Kızılbey Sokağı ile Sanayi Caddesi kesişim noktası çöplük haline gelmiş durumda.

Ulus’ta yaşanan pek çok sıkıntının yanında bir de çöp sorunu yaşanıyor. Kızılbey Sokağı ile Sanayi Caddesi kesişiminde bulunan Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) binasının duvarı ile sokak çöplüğe çevrilmiş durumda. Kirlilikten geçilmeyen sokakta koku ve çöp suları her yeri sarmış durumda. Yerli yabancı turistlerin rotalarından biri olan tarihi Ulus sokaklarının kirliliğe sahne olması ise Başkent’e yakışmayan cinsten. 

YOLDAN GEÇİLMİYOR

Sokağın köşe kısmı akşam saatlerine doğru adeta çöpten yürünmez hale geliyor. Çevrede bulunan duyarsız vatandaşların biriktirdiği çöpler sokağın bir köşesini kaplıyor. Kaldırım ve yolun çöp sularıyla kapladığı yerde sinek ve koku hâkim oluyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Ulus sokakları ise çöp yığının içerisinde kayboluyor. Yoldan geçen pek çok vatandaş ise duruma tepki göstererek, “ Bu kadar işlek bir sokağın bir köşesini resmen çöplük haline getirmişler. Sokaktan çöp sularından ve kokudan geçilmiyor. Bu pisliğe biran önce yetkililer son vermeli” ifadelerine yer verdi.  

UYARI VAR UYAN YOK

Çöp atılan noktaya PTT Genel Müdürlüğü’nün duvarı ise pislikten görünmüyor.  Binanın o noktasına ve çevresine çöp atılmasının yasak olduğu belirtilen tabelalarda yazan uyarılara ise neredeyse uyan yok. Bölgedekiler tarafından çöplüğe çevrilmiş alana kimse rahatsız olmadan çöpünü atıyor. Binaya girmek isteyen vatandaşlar ve çalışanlar çöp alanların içinden geçmek zorunda kalıyor. Duruma söylenen pek çok kişi ise, “O kadar uyarı yazılı kimsenin umuru değil. Buraya gelenler şaşırıyor bu pisliğe” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.