Ulus'taki Spor Genel Müdürlüğü binasının akıbeti seçim sonuna kaldı

Ulus'taki Spor Genel Müdürlüğü binasının akıbeti seçim sonuna kaldı

Ankara'ya meydan kazandırmak maksadıyla yıkılması kararlaştırılan Spor Genel Müdürlüğü binasının akıbeti, Mart 2019 Yerel Seçimlerinden sonra belli olacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince yıkılması kararlaştırılan Gümrük Müsteşarlığı binasının yıkım çalışmalarına sona gelindi. Yıkılması kararlaştırılan Spor Genel Müdürlüğü'nün ne zaman yıkılacağıysa henüz netleşmedi.

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Türker, Gümrük Müsteşarlığı binasının yıkımının kendilerinden bağımsız bir süreç olduğunu söyledi. Uzun bir süredir boş olan Spor Genel Müdürlüğü binasının alt katlarındaki esnaflarsa; açtıkları davaların bazılarının halen sürdüğünü, bazı davalarınsa lehte sonuçlandığını belirtti.

"MUHATAPLARIMIZLA KONUŞTUK"

Erdinç Türker de, Spor Genel Müdürlüğü binasının en azından şu süreçte yıkılmayacağını belirterek, bu süreci en iyi şekilde yönetmeye çalıştıklarını söyledi. Türker, "Biz yönetim olarak sadece muhataplarımızla konuşarak yol alıyoruz. Bu süreci sorunsuz ve olumlu bir şekilde sonuçlandırmak istiyorsak bunu yapmamız gerekiyor. Bu noktada gerek Büyükşehir ile gerekse Ankara'daki kanaat önderleri ile ilişkilerimizi iyi bir seviyede tutarak, olumlu bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı, Ağustos 2016'da, Emekli Sandığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne trampa edildi. 2 yıldır yıkılacağı iddia edilen Ulus İşhanı ve Anafartalar Çarşısı'ndaki bazı esnaflara, bu yılın başında tebligatlar gönderilmişti. 11 Ocak'ta ise, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince, Spor Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı binalarının yıkılmasını kararlaştırıldı. İlk olarak Gümrük Müsteşarlığı binasının yıkımına başlandı. 14 katlı yapının yıkımı büyük ölçüde tamamlandı.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.