Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin ihale tarihi de netleşti

Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin ihale tarihi de netleşti

Akyurt'ta yapılması kesinleşen Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin ihale tarihi de netleşti. ATO'da 30 Mart'ta yapılması kararlaştırılan ihaleye 72 firmanın katılması bekleniyor.

Akyurt'ta tamamlanması geçtiğimiz ay kesinleşen Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin ihale tarihi de netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da oluruyla fuar alanı projesinde ihalenin 30 Mart Cuma günü yapılacağı açıklandı. İş dünyasının merakla beklediği ihaleye 72 firmanın davet edildiği duyuruldu. 

8 ORTAK BİR ARAYA GELDİ

Ankara Uluslararası Fuar alanı ve Kongre Merkezi A.Ş.'nin 8 ortağı geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye binasında toplandı. Temeli 26 Mayıs 2015'te Akyurt sınırları içerisinde atılan; ancak çeşitli anlaşmazlıklardan dolayı bir türlü tamamlanamayan Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin hissedarları fuar alanı ihale tarihinin netleşmesi için bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. 

72 FİRMA KATILACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ile Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner'in fuarın yapımı için katıldığı toplantıda ihalenin yapılacağı yer ve tarih belirlendi. 72 firmanın katılacağı İhalenin ATO Congresium’da saat 16.00’da yapılması kararlaştırıldı. 

279 MİLYONA MAL OLACAK

Akyurt'ta yapılacak Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi,  116 bin metrekare kapalı, 127 bin metrekare de açık alana sahip olacak. Fuar alanı 279 milyon TL mal olması bekleniyor. Ankara Valiliğin Ankara Kalkınma Ajansı aracılığı ile fuar için 70 milyon TL civarında destek sağlayacağı biliniyor.   

28 KİLOMETRELİK METRO HATTI

Fuarla ilgili olumlu gelişmeler yaşanırken metro hattı ulaşımı ile ilgili de çalışma yapıldığı biliniyor. Metro hattının fuar alanına kadar gitmesi için 28 kilometrelik bir metro hattının yapılması bekleniyor. Metro inşaat çalışmalarına yakın zamanda başlaması düşünülüyor. 

HAVAALANINA 3 KİLOMETRE UZAKLIKTA 

Akyurt sınırları içerisine yapılacak uluslararası fuar merkezi, Başkent'in yurtdışına açılan kapısı olan Esenboğa Havaalanı'na 3, Ulus'a ise 17 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Fuar merkezi konum itibari ile Başkent'in kuzeyindeki Pursaklar, Akyurt, Çubuk ve Kalecik'i yakından ilgilendiriyor. 

BİR SENE BİTİRME ŞARTI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir konuşmada fuar alanının bir yıl içerisinde bitirilmesini istemişti. Bu nedenle fuar alanının bir sene içerisinde bitirilmesi için ihaleye şart konulacağı öğrenildi. 

BÖLGE İÇİN ASRIN PROJESİ

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş fuarla ilgili şunları söylemişti: “Fuar alanı bizim için asrın projesi diyebileceğimiz bir proje. Bu bakımdan özenle ve inançla imar çalışmalarını yaptık. Yalnızca Akyurt için değil, Çubuk, Kalecik ve Pursaklar için de hayati bir proje. Ankara’nın kuzeyi uzun yıllar ilgiden mahrum kalmışken, Fuar Alanı ile birlikte artık durdurulamaz bir gelişimi yaşamak üzere. Akyurt’a, çevre ilçelerimize ve Ankara’mıza hayırlı olmasını diliyorum."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.