Ulus’a Millet Bahçesi

Ulus’a Millet Bahçesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi günkü mitingde açıkladığı Ankara’ya Millet Bahçesi projesinin detayları belli oldu. Eski hipodromdan başlayarak, Melike Hatun Cami’ye kadar uzanacak proje için, Kazım Karabekir Caddesi yerin altına alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen Büyük Ankara Mitinginde Başkentlilere seslendi. Ankara'ya müjdeler vereceğini belirten Erdoğan, müjdelerini peş peşe sıraladı. Ankara'ya 55 bin kişilik yeni stadyumun yanı sıra AKM, hipodrom ve Gençlik Parkı'nın tamamını içine alacak dev bir millet bahçesinin yapılacağını söyleyen Erdoğan, Başkent'in uzun süredir beklediği Akyurt Fuar Alanı'nın bir yıl içinde tamamlanacağını bildirdi. Millet Bahçesi'nin ortasında kalan Kazım Karabekir Caddesi'nin yer altına alınacağını belirten Erdoğan, Ankara'ya yapılacak millet bahçesinin ikinci kısmının spor bölgesi olacağını anlattı. Erdoğan, spor tesisleriyle Gençlik Parkı arasındaki ağaçlı yolun, bu iki bölümün geçiş noktası olacağını açıkladı.

"ANKARA'YA 55 BİN KİŞİLİK YENİ STADYUM"

Ankara'ya üç müjde açıklayacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk müjdesi 55 bin kişilik yeni stadyum oldu. Erdoğan, "Bu stadın (19 Mayıs) yerine uluslararası karşılaşmalara uygun şampiyonlara ev sahibi yapacak bir stat yapmayı planlıyoruz." dedi. Erdoğan, amatör spor kulüpleri için de Anıttepe'de, Gazi Mahallesi'nde, Mamak'ta ve tenis kulübü içinde yeni tesisler inşa ettiklerini açıkladı. Ankaragücü futbol takımına başarılar dileyen Erdoğan, yeni stadın Ankaragücü'nün şampiyonluk karşılaşmalarına ev sahipliği yapmasını temenni etti. 

"FUAR ALANI 1 YILDA TAMAMLANACAK"

Erdoğan'ın ikinci müjdesi ise Akyurt Fuar Alanı oldu. Cumhurbaşkanı, "Ankara'nın uzun zamandır beklediği fuar alanını Akyurt'ta yapıyoruz. İhalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde inşasına başlanıyor ve bir yılda tamamlanacak." dedi.

"ARTIK YEŞİL ANKARA OLACAK İNŞALLAH"

Ankara'ya devasa bir park kazandıracaklarını bildiren Erdoğan'ın, üçüncü müjdesi ise millet bahçesi oldu. Erdoğan, millet bahçesinin bir ucunun Emniyet Müdürlüğü önündeki kavşaktan başlayacağını ve eski hipodrom alanını, AKM'yi, yeni yapılacak stadı, Arena Kapalı Spor Salonu'nu, Gençlik Parkı'nı da içine alıp, yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Adliye'nin de bulunduğu alanı kuşatarak, Melike Hatun Camiine ve oradan Ulus'taki Heykele kadar uzanacağını söyledi. Erdoğan, "Artık yeşil Ankara olacak inşallah. Bu alan içinde kullanılacak tesisler kalacak. Gereksiz olanlar ortadan kaldırılacak. Millet bahçemiz, içinde stadından konser salonuna, kapalı spor salonundan camisine kadar çok önemli yapıları da olan gerçekten çok büyük ve orijinal bir eser olacak. İngiliz'in 200 bin metrekareden oluşan Hyde Park'ı varsa bizim de burada devasa millet bahçemiz olacak." şeklinde konuştu.

"KAZIM KARABEKİR CADDESİ YER ALTINA ALINACAK"

Millet bahçesinin Konya Yolu ile Kazım Karabekir Caddesi arasındaki 750 dönümlük kısmının müzeler bölgesi olacağını açıklayan Erdoğan, "Cumhuriyet, Osmanlı, Selçuklu, Roma, Mezopotamya dönemi ve daha eski Anadolu kültürü burada sergilenecek. Bunun için Kazım Karabekir Caddesi'nin yer altına alınması gerekiyor. Bunu yapacağız." diye konuştu. Ankara'ya yapılacak millet bahçesinin ikinci kısmının spor bölgesi olacağını belirten Erdoğan, yeni yapılacak stat, mevcut kapalı spor salonu ve diğer spor tesislerinin yeşil alanlarla birleştirilip tüm Ankara'nın hizmetinde olacağını söyledi. Erdoğan, spor tesisleriyle Gençlik Parkı arasındaki ağaçlı yolun, bu iki bölümün geçiş noktası olacağını bildirdi.

3 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Başkentray, Kızılay, Çayyolu, Batıkent, Sincan, Tandoğan, Keçiören metrolarını yaptıklarına işaret eden Erdoğan, AKM-Gar-Kızılay metro uzantısının yapımının 3 yıla içinde tamamlanacağını söyledi. Keçiören – Kuyubaşı - Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hattının yatırım programına alınacağını bildiren Erdoğan, Kuyubaşı - Gar-Kızılay hattında güzergâh çalışmalarının devam ettiğini söyledi. ANKARAY'ı ve Metro hatlarını uzatacaklarını açıklayan Erdoğan, "AŞTİ-ODTÜ arasındaki 5 kilometrelik batı hattı, Dikimevi-Doğu Çevreyolu arasında 10 kilometrelik doğu hattı ile ANKARAY'ı 15 kilometre uzatacağız. Gar ile Ovacık arasında 12 kilometrelik, Gar ile Kuyubaşı arasındaki 13 kilometrelik iki ayrı metro hattı kuruyoruz." dedi.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.