Ulus Şehir Çarşısı'nda işler düştü

Ulus Şehir Çarşısı'nda işler düştü

Aile olarak Ulus'ta 60 yıldır esnaflık yaptıklarını söyleyen Ünal Dinçel, 10 yılı aşkın süredir Ulus Çarşısı'nda ayakkabı dükkânı işletiyor. Dinçel, Ulus'un çok uzun süredir yıkılacak söylentileri ile çalkalandığını ifade etti.

Aile olarak Ulus'ta 60 yıldır esnaflık yaptıklarını söyleyen Ünal Dinçel, 10 yılı aşkın süredir Ulus Çarşısı'nda ayakkabı dükkânı işletiyor. Dinçel, Ulus'un çok uzun süredir yıkılacak söylentileri ile çalkalandığını ifade ederek, "Alınan bu yıkım kararından sonra işlerimiz daha da azaldı." dedi.

Ünal Dinçel, Anafartalar Çarşı, Ulus İş Hanı, Yüzüncü Yıl Çarşısı ve Ulus Çarşısı'nın yıkılmayacağını ancak, Spor Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı binalarının yıkılmasının dahi işleri sekteye uğratacağını söyledi. Dinçel, " Bizim çarşımız yeni bir bina olmasına karşın, yıkım söylentisi bizim işlerimizin de azalmasına neden oldu." dedi.  

İŞLER DÜŞTÜ

Ulus'un eskiden pek çok devlet dairesinin bulunduğunu ancak, bu durumun zamanla değiştiği belirten Dinçel, ''Eskiye oranla Ulus'tan alışveriş yapan insanları sayısı da azaldı. Bu da bizim işlerimizi etkiledi. '' diye konuştu. Dinçel, Ulus Çarşısı'nda dükkân kiralarının yüksek olduğunu da belirterek, "Kazancımız eskiye oranla düşük, kira ve diğer giderleri dahi karşılamakta zorluk çekiyoruz" dedi.

ANAFARTLAR ÇARŞISI'NDA DÜKKÂNLAR KAPANIYOR!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında bölgede bulunan Spor Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı binalarının yıkılmasına karar verildi. Yıkılması kararlaştırılan bu iki yapının tam ortasında yer alan Anafartalar Çarşısı esnafı ise, bu kararın ardından en çok etkilenen kendileri olduğunu söyledi. 

Çarşı esnafı, Ulus'ta pek çok esnafın işlerinin sekteye uğradığını belirterek, "Yıkım ilk başlarda bir söylenti olarak 10 yıl boyunca dolaştı, şimdi de karar bağlandı. Ancak, halen yıkımın ne zaman gerçekleşeceği belirsiz. Bizi bu belirsizlik zor duruma sokuyor." diyerek yıkım sürecinden dert yandı. 

BÜYÜKŞEHİRE TRAMPA EDİLMİŞTİ

Ulus'ta yıkım kararından sonra Anafartalar Çarşısı'ndaki bazı dükkânlar kapanma kararı aldı. Esnaf, dükkânlarının kiralarının oldukça yüksek, gelirin ise eskiye oranla düşük olduğu için Ulus'tan ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi. Ulus İşhanı, Anafartalar Çarşısı ve Spor Genel Müdürlüğü binalarından oluşan Emekli Sandığı yapıları, Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan trampa edilerek Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmiş, buradaki esnafta Büyükşehir'in kiracısı olmuştu.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.