Ulus Hali'nde Ramazan bereketi

Ulus Hali'nde Ramazan bereketi

Ramazan'a sayı günler kala Ulus Hali ile çevresindeki çarşı ve pazarlar hareketlenmeye başladı. Her keseye hitap eden dükkânlar iftar ve sahur alış-verişini yapamaya gelenler ile dolup taşıyor.

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerif'e sayı günler kala Ankara'daki çarşı ve pazarlar hareketlenmeye başladı. Ramazan'ın rahmet ve bereketi Ulus Hali'nde yoğun bir biçimde hissediliyor. Öğlen saatlerinden akşam kapanışa kadar vatandaşlar Ramazanlık alış-verişlerini yapmak için Ulus ve Hal'e akın ediyor.

Ulus Hali, Belediye Çarşısı ve Çerkez Sokak'taki dükkânlar, iftar ve sahur alışverişini şimdiden yapmak isteyen vatandaşlarca yoğun ilgi görüyor. Ulus Hali'nde ilkbahara özgü sebze meyvelerini bir sarraf titizliği ile tezgâhlarına seren manavlar kadar, iftar sofralarının vazgeçilmesi olan pastırmalarının çengellerine asan mandıracılarda vatandaşın rağbetini görüyor. 

Ulus Hali'ne görece daha ucuz olan Çerkez Sokak'taki manavlar ve mandıracılar ise düşük bütçeli keseleri cezbediyor. İftar kadar sahurda için şerbet ve limonata hazırlamak isteyen ev hanımları ise; Belediye Çarşısı'ndaki aktarların ve pastanelerin yolunu tutuyorlar. 

Ulus Hali'nde balıkçılık yapan esnaflar da "Ramazan'da da balık yenir" diyerek, vatandaşları tezgâhlarına çağırmaya çalışırken; Belediye Çarşısı'nın aktarlarıysa, "Yaz günlerinde uzun süre oruç tutanların bünyesine faydalı" diyerek övdükleri şifa otlarını satmaya çalışıyor. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.