Ulus Hali’nde palamutlar kapış kapış gidiyor: Fiyat 120 TL’ye dayandı

Ulus Hali’nde palamutlar kapış kapış gidiyor: Fiyat 120 TL’ye dayandı

Balık avlanma yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte balıkçılar, “Vira Bismillah” diyerek yeni sezona hızlı bir başlangıç yaptı. Sezonun ilk günlerinde 60 TL'den satışa sunulan palamut, boyutlarının büyümesiyle 120 TL’ye kadar çıktı.

Balık avlanma yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte balıkçılar, “vira bismillah” diyerek yeni sezona hızlı bir başlangıç yapmıştı. Tezgâhları süsleyen, vatandaşları karşılayan balık çeşitlerinden biri palamut olmuştu. Sezonun ilk günlerinde 60 TL'den satışa sunulan palamut, yaz aylarının ardından balık hasreti çeken tüketiciler tarafında yoğun bir ilgi ile karşılanmıştı. Boyutu büyüyen palamudun fiyatı Ulus Hali’nde, 120 TL'ye kadar çıktı. Fiyatta artış yaşanmasına rağmen, satışlarda gözler görülür bir düşüş yaşanmadı. Balıkçılar, deniz verimliliğinin artmasıyla önümüzdeki günlerde fiyatlarda düşüş yaşanabileceği öngörülüyor.

balik-3.jpg

120 TL'YE KADAR ÇIKTI

Sezonun başladığı ilk günlerde tanesi 60 TL’den tezgâhlardaki yerini alan palamut, boyutunun büyümesiyle fiyatında ciddi bir artış yaşandı. Talebin oldukça fazla olduğu palamut balığı, günlük ve taze balıkların satışa sunulduğu Ulus Hali’nde, 120 TL'ye kadar çıktı. Fiyatlarda yaşanan bu artış, vatandaşı şaşırtsa da, satışlara olumsuz yansımadı. Lezzeti en üst düzeye ulaşan palamudun ağırlığı da 1 kilonun üzerine çıktı. Bu durumda fiyatlardaki değişikliğin nedenlerden biri olarak belirlendi.

balik.jpg

SATIŞLARDA DÜŞÜŞ YAŞANMADI

Balıkçılar, palamut fiyatlarında yaşanan fiyat artışına rağmen, talebin azalmadığını ifade etti. Müşteriler ise, özellikle lezzetli ve iri boyutlu palamutlar için fiyat farkını göz ardı ettiklerini belirtti. Mevsimin ilk taze balığını tüketmek isteyen vatandaşların ilgisi, fiyatların yükselmesine rağmen devam ediyor. Lezzeti ve doyurucu boyutları sayesinde palamuda tüketicilerin ilgisinin devam ettiğini dile getiren balıkçılar, satışlarda gözler görülür bir düşüş yaşanmadığına işaret etti.

palamut.jpg

FİYATLARIN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Denizlerdeki verimliliğin artması ve avlanma koşullarının iyileşmesiyle daha fazla balık türünün tezgâhlarda yer alacağı öngörülüyor. Önümüzdeki günlerde balık çeşitliğinin artacağına işaret eden balıkçılar, fiyatlarda düşüş yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Vatandaşlar, balık fiyatlarında yaşanacak düşüşü sabırsızlıkla beklerken, balıkçılar ise talebin giderek yükseldiğini ve sezonun en verimli dönemlerinden birine yaklaşıldığını ifade ediyor.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.