Ulus Hali esnafı tadilattan muzdarip: Esnaf sokaklara döküldü

Ulus Hali esnafı tadilattan muzdarip: Esnaf sokaklara döküldü

Tarihi Ulus Sebze Meyve Hali 16 Ekim’de tadilat nedeniyle geçici süreliğine kapatılmıştı. Bunun üzerine Ulus Hali’nin girişinde bulunan meydanda satışa başlayan esnaf, “Sokaklara düştük, satışlarımız azaldı” diye şikayet etti.

Ankaralıların sık sık tercih ettiği gözde alışveriş noktası Tarihi Ulus Sebze Meyve Hali 16 Ekim’de tadilat nedeniyle geçici süreliğine kapatılmıştı. Bunun üzerine hal esnafının durumu merak konusu olmuştu. Esnaflar, Ulus Hali’nin girişinde bulunan meydanda satışa başladı. Sokaklara düştük diyen Hal esnafı, “Satışlarımıza dışarıda başladıktan sonra müşterilerimiz dağıldı, satışlarımız azaldı” dedi.

ara2-001.jpg

“TADİLAT ZAMANLAMASI ÇOK YANLIŞ OLDU“

Kalan sebzeleri koyacak dolap olmadığından dolayı çöpe döktüklerini belirten manav Ali Barman, “ Halin tadilat zamanlaması çok yanlış oldu. Normalde tadilat Mart ayının sonunda başlayacaktı. 2 ayda bitecekti, bu kadar da eziyet çekilmeyecekti. Çünkü Mart ayının sonunda hal yavaş yavaş boşalıyor. Esnafın işleri düşüyor, şuan esnaf olarak zarardayız. Şuan kendi yevmiyemizi çıkarmak için çalışıyoruz. Ürünleri koyacağımız bir dolap olmadığından dolayı kalan ürünleri maalesef çöpe atıyoruz. Bize tadilatın 1 buçuk ay içerisinde biteceğini söylediler ama 4 ayda da bitmez. Çünkü 7 kişi çalışıyor halde, şuan bu kadar kişi ile verilen sürede bitmesi zor görünüyor. Şuan hal esnafı dağınık bir şekilde konumlanmış durumda. Bütün balıkçılar, sebzeciler, meyveciler ayrı ayrı bir araya toplanabilirdi. Herkes kendine göre bir alan seçti ve o şekilde satışlarına devam ediyor” şeklinde konuştu.

ara-002.jpg

“MÜŞTERİLERİMİZ DAĞILDI, SATIŞLARIMIZ AZALDI”

Ellerindeki balıkları kalmaması için uygun fiyatlara sattığı dile getiren balıkçı Şaban Akbaş, “Havalar bir soğuyor bir ısınıyor bu durum bizi oldukça etkiliyor. Çadırlarımız var ama içerisi gibi olmuyor. Balıklarımızın dışarıdaki satışıyla içerideki satışı fark ediyor. Satışlarımıza dışarıda başladıktan sonra müşterilerimiz dağıldı, satışlarımız azaldı. Kimi geliyor, kimi gelmiyor. Depomuz olmadığı için, balıklar elimizde kalmasın diye fiyatları düşürmek zorunda kaldık. Biz mezgiti burada 90 TL’ye satıyoruz, Kızılay’da 130 TL’ye satıyorlar. Daha önce bize konteyner da alan yaptıklarını söylediler fakat bize uygun olmadığı için gitmedik. Konteynerlerin içerisinin haldeki düzeni yok. Dükkân şeklinde, toptan alışveriş merkezi gibi yapmışlar. Bizim alışmış olduğumuz sisteme uygun bir formu yoktu. Burada müşteri balığını alıyor, oradan çıkıyor sebzesini, meyvesini alıyor. Alışverişini istediği rahatlıkta yapabiliyor. Orada biz istediğimiz düzenin olmayacağından dolayı burada kalmayı tercih ettik. Şuan satışlarımıza burada devam ediyoruz. En kısa zamanda tadilatı yapıp dükkânlarımızı teslim edeceklerini söylediler. Hep birlikte bekleyip göreceğiz” ifadelerini kullandı.

basliksiz-1-005.jpg

“SOKAKLARDA REZİL KEPAZE OLUYORUZ”

Elektrik ve su olmadığından dolayı mağdur olduklarını söyleyen manav Muzaffer Karakaya, “Böyle sokaklarda rezil kepaze oluyoruz. Hal esnafı olarak sokaklara düştük. Çevre için de insanlar içinde bu durum zulüm. Şu an burada elektrik ve su yok bu konuda oldukça mağduruz. Sokaklarda çalışmak bambaşka. Düzenli bir yerde çalışmış olsan saatleri belli olur. Gider gelir işini yaparsın. Şimdi halin dışında çalışmaysa başlayınca ister isteme sorunlar arttı. Tezgâhları kur kaldır, oradan oraya taşı bunların hepsi bizleri yıpratan süreçler. Vatandaşlarda durumdan memnun değil. Satacağımız kadar mal getirmek zorundan kalıyoruz, aksi taktide elimizde kalıyor. Kısacası halimizden memnun değiliz” diye konuştu.

Rüveyda Aslıipek/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.