Ulucanlar’da el sanatları sergisi

Ulucanlar’da el sanatları sergisi

Altındağlı hanımların ellerinden çıkan sayısız el sanatları ürünü 14 Haziran’a kadar Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı’nda sergilenecek.

Altındağ Belediyesi'nin 24 mahallede faaliyet gösteren Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde üretilen tamamen el emeği ürünler Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sanat Sokağı’nda sergilenmeye başlandı. 14 Haziran’a kadar sürecek serginin açılışını halk oyunları eşliğinde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptı. Altındağlı kadınların projelerde geri dönüşlerinin başarısına dikkat çekerek konuşmaya yapan Başkan Tiryaki, “Kısa bir konuşma yapan Başkan Tiryaki, “Kadın eğitim kültür merkezlerimizin üye sayısı 60 bini geçti. Kadınlarımız hızla değişen dünyada kendine yer ediniyor ”dedi. 

KADINLARIN BAŞARISINA TEŞEKKÜR 

Halk oyunlarını büyük ilgiyle izledikten sonra serginin açılışında konuşmasını yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryak, “Altındağ’ın her mahallesine açılan merkezler sadece boş vakitlerin geçirileceği yerler değil, aynı zamanda eğitim merkezleridir. Kadın eğitim kültür merkezlerimizin üye sayısı 60 bini geçti. Kadınlarımız hızla değişen dünyada kendine yer ediniyor. Kendileri ve çocukları için bu merkezler önemli. Attığımız her adımda bize fazlası ile karşılık veren, Altındağlı kadınlar başta olmak üzere, Altındağlı tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Biz başlattık, onlar duaları ile bizimle beraber oldu, bize destek verdi. Bugün Altındağ’ın gecekondu bölgeleri başta olmak üzere farklı mahallelerde okullar, kütüphaneler, camiler, kamu binaları, parklar, yüzme havuzları, halkın sahip çıktığı yeni müesseseler ortaya çıktı.

TUĞÇE’NİN AZMİ 

Tuğçe Nur Tuncer 22 yaşında ve Karapürçek Kadın Eğitim Merkezi’nden geliyor. Down sendromlu olan Tuğçe en büyük hayalinin lisede okuduğu bölüm olan el sanatları ile ilgili çalışmak olduğunu söylerken eğitim merkezlerinde de yağlı boya ve nikâh şekeri yapıyor. Kendinden kısaca bahseden Tuncer, “ 22 yaşındayım 1 yıldır Karapürçek’te eğitim görüyorum. Resme olan ilgim ilkokuldan başladı. Aynur hocamla tanıştım onun yüzünü kara çıkarmamak için elimden gelen her şeyi yaptım. Karapürçek Kadın Eğitim Kültür Merkezine gidiyorum ve el sanatları lise mezunuyum hayalim çalışmak ama kendi bölümümün alanı çok olmadığı için çalışamıyorum. Sınavlara girerek işe başlama hayali kuruyorum” dedi.  

KURSİYERLİKTEN EĞİTMENLİĞE

Fatma Kaya kendisi Kadın Halk Eğitim ve Kültür Merkezlerinden eğitim alarak yetişmiş ve çalışmalarını büyük başarı ile icra ediyor. Bunun yanı sıra şuanda kendisi gibi öğrenmek isteyenlere kurslar veriyor. İpek Kozadan çiçek yapımı hakkında da gazetemize bilgi veren Kaya son günlerde ilginin hem tüketici hem kursiyler tarafından arttığına dikkat çekerek, “İpek Kozanın tarihi 1500’lü yıllara dayanır ancak günümüzde tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı. Bursa’da yetişen ipek koza ipek böceğinin kendine üretmiş olduğu bir kozadır. Biz gelen bu malzemeyi keserek istediğimiz çiçek şekli nasılsa top ütüyle şekil veririz. Tek bir kursiyere ortalama 15-20 günde ortalama büyüklükte bir çiçek yapabiliyor. Ürünün malzemesinden bahsetmek gerekirse hiçbir kimyasal içermez tamamen doğal bir üründür. Son zamanlarda farklı olduğu için özellikle düğünlerden çok talep geliyor ve kursiyerlerimizin de büyük bir ilgisi var yapımını öğrenmeye.” diye konuştu.  

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.