Ülkelerin depresyon oranı açıklandı! Türkiye'nin sıralaması şaşırttı...

Ülkelerin depresyon oranı açıklandı! Türkiye'nin sıralaması şaşırttı...

Wisevoter'ın verilerine göre depresyon oranının en yüksek olduğu ülkeleri sizler için sıraladık.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyadaki yetişkin nüfusun %5’i depresyonla mücadele ediyor. Depresyon, mütemadi mutsuzluk hissi ve bireyin önceden zevk aldığı aktivitelerden keyif almaması olarak kendini gösterirken kişinin uyku ve beslenme düzenini de etkiliyor. Uzmanlara göre depresyon, kalp damar hastalıklarından sonra en yaygın görülen ikinci hastalık.

PANDEMİ ORANLARI ÇOK ETKİLEDİ

Türkiye'de son yıllarda depresyonun yaygınlığında artış görülmektedir. Depresyon, bireylerin yaşadığı yoğun stres, kaygı ve umutsuzluk hissiyle karakterize edilen bir ruh sağlığı sorunudur. Ülke genelinde yapılan araştırmalar, bu rahatsızlığın Türkiye'nin çeşitli kesimlerinde ciddi bir toplumsal sorun haline geldiğini göstermektedir.

Birçok faktör, depresyonun yaygınlığının artmasında rol oynamaktadır. Modern yaşamın getirdiği hızlı tempo, rekabetçi iş ortamı, ekonomik zorluklar, sosyal ilişkilerdeki bozulmalar ve aile içi sorunlar, bireylerin depresyon riskini artırmaktadır. Ayrıca, pandemi gibi olağandışı durumlar da depresyonun yayılmasında etkili olmuştur.

DEPRESYON ORANIN YÜKSEK OLDUĞU ÜLKELER

Wisevoter'ın verilerine göre depresyon oranının en yüksek olduğu ülkeleri sizler için sıraladık.

Yunanistan birinciliği alırken, İspanya ikinciliği ve Portekiz üçüncülüğü aldı. Türkiye ise yüzde 4,6'lık oranla listede 44. sırada yer aldı.

siralama.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.