Ülkede çalışan kadın sayısı? Hak İş'in kaç üyesi var?

Ülkede çalışan kadın sayısı? Hak İş'in kaç üyesi var?

Hak İş'in kaç üyesi var? Kaçı kadın üye? Ülkede çalışan kadın sayısı kaç? Kadın Emeği Buluşmasında konuşan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, tüm bu soruların cevabını verdi. Arslan, ''Kadınları sendikal mücadeleye davet etmek gerek'' dedi.

Hak İş Konfederasyonu’nun Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 8’inci Uluslararası Kadın Emeği Buluşması, “Fıtratta Farklılık Haklarda Eşitlik” temasıyla Ankara'da yüzlerce kadının katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte söz alan Hak İş Başkanı Mahmut Arslan, “Kadınların sendikalarda daha etkin olması için, sendikal mücadeleyi kadınlarla geleceğe taşımak için yeni düzenlemeler yapıyoruz. SGK’ya kayıtlı olan 5 milyon kadın emekçi var. Sendikasız, toplu sözleşmesiz, örgütsüz ve kötü şartlarda çalışan milyonlarca kadın var. Bizim bunlara ulaşmamız, onlarla konuşmamız, onları sendikal mücadeleye dâhil etmemiz gerekiyor. Sorumluluklarımız çok büyük” dedi.

haber_2506_13.jpgKADINLAR SENDİKALARDA                          DAHA ETKİN OLACAK

Hak İş Konfederasyonu’nun düzenlediği 8’inci Uluslararası Kadın Emeği Buluşması Başkent’te yapıldı. Hak İş’li binlerce kadının katılımı ile gerçekleştirilen programa birçok siyasi, bürokrat, akademisyen ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Programda söz alan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimiz çerçevesinde kadın emekçilerimiz için yaptıklarımızı, geleceğe ait yeni hedeflerimizi ve çabalarımızı devam ettireceğiz. Kadın komitelerimize Hak İş’in kadın konusunda verdiği mücadeleye daha fazla destek vermesini istiyorum. Kadınların sendikalarda daha etkin olması için, sendikal mücadeleyi kadınlarla geleceğe taşımak için yeni düzenlemeler yapıyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞAN KADINLARIN SORUNLARINI ÇÖZMELİYİZ

Türkiye’nin kadın istihdamı konusunda bulunduğu yerin son sıralarda olduğunu vurgulayan Arslan, “Kadınların çalışma hayatında yer alabilmesi için gereken alt yapının bir an önce sağlanması gerekiyor. Çalışan kadınların, emekçi kadınların sorunlarını ötelemeden, ihmal etmeden çözmemiz gerekiyor. Bunun için birlikte mücadele edeceğiz. Bunun da ilk şartı örgütlenmeden ve sendikalaşmadan geçiyor” dedi.

Hak İş'in kaç üyesi var? Kaçı kadın üye? Ülkede kaç kadın çalışan var?

Hak İş’in kadın stratejisi belgesi hazırladığını ve geçen yıl bu çalışmanın güncellendiğini anlatan Arslan, “Yapacak çok şey var. SGK’ya kayıtlı olan 5 milyon kadın emekçi var. Sendikasız, toplu sözleşmesiz, örgütsüz ve kötü şartlarda çalışan milyonlarca kadın var. Bizim bunlara ulaşmamız, onlarla konuşmamız, onları sendikal mücadeleye dâhil etmemiz gerekiyor. Sorumluluklarımız çok büyük. Hak İş 160 bin kadın üyesi ve toplam 700 bin üyesiyle önemli bir konfederasyondur. Gelin geleceğimizi hep birlikte şekillendirelim. Hak İş olarak elde ettiğimiz kazanımlarımızı çalışma hayatına birlikte taşıyalım” sözlerine yer verdi.

haber_2506_11.jpgÖZHASEKİ; “HAYAT BİR MÜCADELEDİR”

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ise hayatın zıtlıklar üzerine kurulu olduğunu belirterek, “Hayat bir mücadeledir. Bu mücadele iyi ve kötüler arasında Hz. Adem’den bu yana başlamış ve devam etmiştir. Kadınlarımızın mücadelesinde bunu daha net olarak görebiliriz. Yüzyıllar boyunca kadın, kas gücü olmadığı için hakkını alamamış ve mağdur duruma düşmüştür. Kadınları bir insan olarak, erkeklerle eşit bir insan olarak gören ve düşünceyi başlatan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’dir” dedi.

8 MART'I GÜZELLİKLERLE ANMAK İSTİYORUZ

Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün dünyanın her yerinde kadının anıldığı ve sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün olduğunu belirterek, "Bizler 8 Mart'ta kadının sadece sorunlarını değil kadının varlığının getirdiği güzellikleri anmak istiyoruz. Bu noktada HAK-İŞ olarak kadına dair konuları tartışıp irdelemek ve çözüm noktasında bir adım daha atmak istiyoruz" dedi.

Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmalarının büyük bir önem taşıdığına dikkati çeken Zengin, "Hak İş olarak bizler medeniyet inşasının işçileri olarak görev yapmaktayız. Kadın haklarının hayata geçirilmesinin önündeki zorlukların aile eğitimi, toplumsal ve kamu hizmeti çalışmaları, siyasi mekanizmalar aracılığı ile çözüleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.