Ulaştırma Bakanlığı AJet krizine müdahil oluyor

Ulaştırma Bakanlığı AJet krizine müdahil oluyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, yaz sezonunda artan yolcu şikayetleriyle gündeme gelen Türk Hava Yolları'nın yeni şirketi AJet'i yakın takibe aldıklarını söyledi.

Yaz sezonunda artan yolcu şikayetleriyle gündeme gelen Türk Hava Yolları'nın yeni şirketi AJet, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yakın takibinde. Bakan Uraloğlu, yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yoğun temas halinde olduklarını belirterek çözüm önerilerini sıraladı.

4-002.jpg

GEÇİŞ SÜRECİ SÜRÜYOR

Bakan Uraloğlu AJet’in yaşadığı sorunların geçici olduğunu vurgulayarak, kiralanan uçaklarda beklenenden fazla arıza meydana geldiğini ifade etti. "Yaz sezonunda her zaman rötarlar olur ama bu sefer biraz fazla oldu. Bu konunun biraz daha üzerinde durun, dedik," diyen Uraloğlu, yaşanan gecikmelerin minimize edilmesi gerektiğini söyledi.

2-007.jpg

MALİYET AZALTILMAYA ÇALIŞIYOR

AnadoluJet’in CIP (özel yolcu salonu) imkanını kaldırmasının ardından yaşanan yolcu memnuniyetsizliğine de değinen Uraloğlu, "THY ile AnadoluJet’in CIP imkanı vardı. AnadoluJet’te bunu kaldırdılar. Pegasus’un yolcu başına maliyeti 3 birimse THY’nin 7-8’dir, AnadoluJet’in 6’lar civarında. Bunu 5’lere düşürme ile ilgili bir refleksti bu" dedi. Bakan Uraloğlu, CIP kullanımını yeniden hayata geçirmeleri için AJet’e öneride bulunduklarını ve gerekirse ek ücret alınarak bu hizmetin sunulabileceğini belirtti.

3-003.jpg

HAVALİMANI KAPASİTESİ ARTIRILACAK

Bakan Uraloğlu, ulaşım yatırımlarının yüksek maliyetli olduğuna işaret ederek, İstanbul Havalimanı’ndaki kapasite artırım çalışmalarından da bahsetti. “İstanbul Havalimanı’nda şu anda üç tane birbirine paralel pist var, kuzey-güney yönünde. Doğu-batı yönünde de bir dördüncü pistin inşaatı başladı. Onu sadece kalkışlar için kullanacağız. Çünkü hava operasyonu birbirine dik çift yönlü onu iniş ve kalkışlarda yapamazsınız. Şu anda iki tane paralel pist aynı anda operasyon yapılabiliyor” dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.