UHİM'den ABD'ye Venezuela tepkisi

UHİM'den ABD'ye Venezuela tepkisi

ABD’nin Venezuela üzerindeki oyunlarına bir tepki de UHİM’den geldi. UHİM, Amerika’nın yaşayan hiçbir canlıyı önemsemediğini belirterek, “Bugün Venezuela’da Maduro ile oynanan oyun bize geçmişi hatırlattı'' dedi.

ABD’nin Venezuela’nın muhalif liderini başkan olarak tanımasına tepkiler devam ediyor. Bir tepki de Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezinden (UHİM) geldi. 

UHİM “Projeleri, oyunları, girişimleri unutmayalım” başlıklı basın açıklamasında, Amerika’nın yaşayan hiçbir canlıyı önemsemediğini belirterek, “Bugün Venezuela’da Maduro ile oynanan oyun bize geçmişi hatırlattı. Bugüne kadar Ortadoğu’da, Balkanlar’da, Afrika’da, Güney Amerika’da yaşayan hiçbir canlı önemsenmedi. Coğrafyalar yapboz tahtasına çevrildi ve toprakları kana bulandı” ifadelerini kulandı.

ABD ÇÖZÜMSÜZLÜK VE KAOSA YATIRIM YAPIYOR

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı, “Amerika ve müttefikleri dünyada bugüne kadar çözüm ve düzene değil, çözümsüzlük ve kaosa yatırım yaptı. Buna rağmen yapılan vahşetin sorumluluğu taşeron terör örgütlerine yıkılıyor. Gerçek suçlular değil, siyasi iktidarsızlığa sürüklenen ülkelerde yaşayan halklar cezalandırılıyor. Felaketlerin tekrar yaşanmaması için, yaşananları doğru okuyabilmek için, sorunların çözülebilmesi için, gerçek sorumlulardan hesap sorabilmek için, unutmayalım”

 ABD İŞGALİ İNTİHAR SALDIRILARINI ARTIRIYOR

“ABD işgalinden önce Irak, Suriye ve Libya’da sıfır, Afganistan’da ise iki intihar saldırısı yaşanmıştı. ABD’nin işgalinden sonra ise Irak’ta 2.152, Afganistan’da 1.143, Suriye’de 259 ve Libya’da 44 intihar saldırısı gerçekleşti. Toplumları özgürleştirme ve terör ile savaş iddiasıyla Irak ve Afganistan’a düzenlenen Amerika ve müttefiklerinin saldırılarında 2001 yılından bu yana en az 1,5 milyon insan yaşamını yitirdi. Bu ülkeler, işgalden bu yana bir terör örgütünden diğerinin zulmüne savruluyor, mezhep çatışmaları döndürülemez noktaya getirildi.”

ASKERİ DARBELERDE ABD PARMAĞI

Yarım yüzyılı aşkın bir süredir Filistin’de yaşanan Siyonist-Emperyalist işgal nedeniyle dünyanın gözü önünde 9 senede 3 binden fazla Filistinli sivil katledildi.

1954'te Paraguay, 1964'te Brezilya, 1973'te Şili ve Arjantin'de yaşanan askeri darbelerde parmağı bulunan ABD, “demokrasi”yi kullanarak Latin Amerika kıtasını altın ve petrol için karıştırmaya devam ediyor. 9. yılına girecek olan Arap Baharı, yaşandığı tüm ülkelere “kışı” getirdi.

Eskiyen rejimlerin güncellenmesi amacıyla yürütülen bu algı operasyonunun olumsuz sonuçlarını herkes yaşıyor”

- Tunus’ta hâlâ ekonomik istikrarsızlık devam ediyor.

- Mısır’da darbeler silsilesi nedeniyle en az 1.000 kişi idam edildi, ülkede refah, özgürlük ve istikrar mum ile aranıyor.

- Yemen’de nüfusun yüzde 60’ını ele geçiren açlık ve sefalet, bebekleri dünyaya gözlerini açar açmaz öldürüyor.

- Bahreyn, küresel güçlerin çıkarlarının gölgesinde yaşıyor ve mezhepsel gerginliklere artık daha çok sahne oluyor.

- Libya halkı hâlâ siyasi bir kaosun içinde nefes alıp veriyor, ülkede Batılı ülkeler iktidar ve ekonomik kaynaklar için çekişiyor.

- Suriye’de hegemonik güçlerin çıkar çatışmaları sebebiyle en az 500 bin kişi öldü, nüfusun yarısı evinden oldu, 5,6 milyon insan mülteci durumuna düştü.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.