UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza!

UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza!

TFF, Merih Demiral için hazırlanan savunma dosyasını UEFA'ya gönderdi. UEFA'dan Merih Demiral'a iki maç men cezası verildi. TFF, CAS'a gidiyor.

UEFA, Avusturya - Türkiye maçında attığı golden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral'la ilgili kararını açıkladı. Milli futbolcumuza iki maç ceza verildi.

2 Temmuz Salı günü oynanan ve A Milli Takımımızın 2-1'lik zaferiyle sonuçlanan Avusturya maçı sonrası oyuncumuz Merih Demiral hakkında soruşturma başlatılmıştı. UEFA'dan yapılan soruşturma açıklamasında Merih'in yaptığı bozkurt işareti için 'uygunsuz hareket' ifadesi kullanılmıştı.

TFF'DEN 30 SAYFALIK SAVUNMA

Türkiye Futbol Federasyonu, bugün sabah saatlerinde yerli ve yabancı avukatlarca hazırlanan 30 sayfalık savunma dosyasını, UEFA Disiplin Kuruluna gönderdi.

Dosyada, daha önce yaşanmış çok sayıda örneğe yer verilip, bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın birçok yerindeki Türk kökenli halkların 1000 yıllık simgesi olduğu öne çıkarıldı.

AHLAKSIZLIĞA İZİN, TÜRKLÜĞE DUR!

İngiltere Milli Takımı'nın futbolcusu Jude Bellingham, Slovakya karşısında 90+5'te attığı golden sonra yaşadığı sevinçte rakip takımın yedek kulübesine ahlaksızca cinsel organını gösteren bir hareket yapmıştı. Oyuncu bu hareketten sonra para cezası yemişti.

TADİC'E CEZA YOK

Takımıyla birlikte uçakta yolculuk yapan Sırbistan Milli Futbolcusu Dusan Tadic, 'Çetnik Selamı' vermişti. Aynı UEFA, bu hareket karşısında sessiz kalmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.