Ücretli Kölelik’ son buluyor

Ücretli Kölelik’ son buluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretli öğretmenlerin maaşlarıyla ilgili düzenleme yapılacağının müjdesini verdi. 2 bini Ankara’da olmak üzere ülke genelinde toplam 100 bin civarında ücretli öğretmen bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde çalışan binlerce ücretli öğretmen asgari ücretten dahi az maaş aldıkları ve kadrolu öğretmenlerin yararlandığı sosyal haklardan yararlanamadıkları için maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşıyor ve kendilerini "ücretli köleler" olarak adlandırıyordu. Gazetemizin de sürekli gündeme getirdiği ücretli öğretmenlere sevindirici haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretli öğretmenlerin maaşlarıyla ilgili de bir düzenlemenin yapılacağının müjdesini verdi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİ SEVİNDİRDİ

Keçiören'deki bir okulda ücretli öğretmen olarak çalışan; ancak ismini vermek istemeyen bir kişi, "Cumhurbaşkanımızın bu müjdesi bizi çok sevindirdi. Çünkü çok düşük ücretlere çalıştığımız için evimizi geçindirmekte zorlanıyoruz. Ücretli köleliğin son bulmasını istiyoruz. Maaşlarımızın en kısa sürede iyileştirilmesini bekliyor ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. " dedi. 

BAŞKENT'TE 2 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMEN

Ücretli öğretmen sayısının Türkiye'de yaklaşık 100 bin Ankara'da ise yaklaşık 2 bin civarında olduğu biliniyor. 

S.Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.