TYB Başkanı Musa Kazım Arıcan: Gençlerimize güveniyoruz

TYB Başkanı Musa Kazım Arıcan: Gençlerimize güveniyoruz

TYB Başkanı Musa Kazım Arıcan, zaman zaman gençlere yönelik umutsuz değerlendirmeler yapıldığını hatırlatarak, “Bunlar doğru değil. Biz gençlerimize güveniyoruz” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) “2018 Yılının Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri Çankaya’da bir otelde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan ödül programlarının 28 yıl önce başladığını, sanat hayatında ülkede ilk ödüllendirme yapanın TYB olduğunu belirterek, “Biz, güzel işler yapan, özellikle fikre, sanata, kültüre dair güzel işler yapan insanları ödüllendirmek istiyoruz. Burada çok maddi ödül takdirimiz yok, bir anlamda manevi bir takdir. Çok yetenekli ve kabiliyetli gençlerimiz var. Biz onlara güveniyoruz" diye konuştu.

GÜZEL İŞLER YAPANI ÖDÜLLENDİRMEK İSTİYORUZ

TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, "Bugün dahi kültür, fikir ve sanatın ne kadar anlamlı olduğunu bildiğimiz bu günlerde, 38 yıl önceyi düşündüğümüzde bu çok anlamlı bir ödül. Biz, güzel işler yapan, özellikle fikre, sanata, kültüre dair güzel işler yapan insanları ödüllendirmek istiyoruz. Burada maddi ödül takdirimiz yok, bir anlamda manevi bir takdir" diye konuştu.

fotoalti1-002.jpg

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

“Gençlerimize güveniyoruz. Zaman zaman gençlerimize yönelik umutsuz değerlendirmeler yapıldığını görüyoruz. Bunlar doğru değil” diyen Arıcan, “Gençlerimiz aslında zamanında bizim de genç olduğumuz durumu yaşıyorlar. Onlar sadece kendilerine güvenilmesini istiyorlar. Onlara güvenip destek olduğumuzda da çok güzel faaliyetler ortaya koyuyorlar. Çok yetenekli ve kabiliyetli gençlerimiz var”  dedi.

fotoalti2-002.jpg

FAZIL’A, MERİÇ’E, KARAKOÇ’A İLK ÖDÜL TYB’DEN

Programda söz alan TYB Kurucu Genel Başkanı Mehmet Doğan ise, "Türkiye'nin edebiyat, kültür ve sanat hayatı 1980'lere kadar tek yönlü olarak çizilmiştir. Bazı kişiler, bazı görüş sahipleri ön plana çıkarılmış ve buna karşılık onlarla eş değer hatta onlardan daha önemli eserler ortaya koymuş birçok değer ise görmezden gelinmiştir. İçinde Necip Fazıl'dan, Sezai Karakoç'a ve Cemil Meriç'e kadar çok sayıda değerli isim vardır ki, bunlara ilk ödülü TYB vermiştir. Bu kişilerin ödüle ihtiyacı var mıdır? Aslında iki taraflı düşünmek lazım. Böyle bir değerlendirme yapmak onları topluma bir nevi yeniden sunuyoruz" şeklinde konuştu.

58442456_2509877272378134_2625946526647582720_n.jpg

ÖDÜLLER

Hikâye dalında, Elif Genç; “Düşünsene Hızır Bendim”, şiirde; Ali Ayçil, Bir Japon Nasıl Ölür?”, romanda; Mahmut Coşkun, “Yakarım Gül Satanlar Bahçesini”, denemede; Mustafa Uçurum, “Şairin Aynası”  araştırmada; Ömer Özcan, “Bir Vatandan Bir Vatana” kitabıyla, fikirde; Cengiz Anık, “Modern Düşüncenin Bunalımı ve Doğu” eseriyle, kitabıyla ödül aldı. Edebi tenkitte; Mustafa Kurt, “Çağdaş Türk Şiirinde Modernizmin İmgeleri” kitabıyla,  dilde, Osman Fikri Sertkaya, Kelime Dağarcığımızdan  Etimoloji Araştırmaları, kitabıyla,  hatırada, Necdet Subaşı, Adını Sonra Koyarız kitabıyla, Biyografide; Bilen Işıktaş, “Şerif Muhiddin Targan” kitabıyla, incelemede; Selçuk Karakılıç, “Sürgün, İntihal ve İntihar” adlı kitabıyla ödül aldı.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteillksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.