Türkmenistan’dan yola çıktı ekmeğini Konya’da buldu

Türkmenistan’dan yola çıktı ekmeğini Konya’da buldu

71 yaşındaki Türkmenistanlı Muhammed Teke’nin hikâyesi Konya’da yaşayan vatandaşları duygulandırmaya yetti. Neredeyse yarım asır evvel Türkmenistan’dan Konya’ya gelen ve ailesi ile yaşayan Teke, yaşamını seyyar satıcı olarak devam ettiriyor.

Konya’nın yerel gazetelerinden Yeni Gün Gazetesi muhabiri Birkan Bakay’ın aktardığı haberde Konya’daki ilginç bir hikâye dile getirildi. Yaklaşık yarım asır evvel ülkesi Türkmenistan’dan yola çıkan Muhammed Teke’nin hikayesi, Konyalı vatandaşları duygulandırmaya yetti. Türkmenistanlı Teke söz konusu haberde, ailesiyle beraber yaşadığını ve yaşamını seyyar satıcılık yaparak idame ettirdiğini anlattı. Teke, Türkiye’ye faydalı olmak için çalıştığını vurguladı. İşte Muhammed Teke’nin o duygusal hikayesi:

İŞLEYEN DEMİR PAS TUTMAZ MİSALİ HER GÜN ÇALIŞIYOR

Neredeyse yarım asır evvel memleketi Türkmenistan’dan yola çıkarak Konya’ya gelen Muhammed Teke, 71 yaşında olmasına rağmen hala çalıştığını ifade etti. Konyayenigun.com’dan Birkan Bakay’a konuşan Teke, “Tarihi Bedesten Çarşısında her gün dolaşırım. Tespih, takı ve stres topu satarım. Buraya geldiğimden beri bu işi yapıyorum. 71 yaşındayım ama boş durmayı sevmiyorum. Küçüklüğümden beri hep çalışıyorum. Amacım para değil. Sadece Türkiye’ye faydalı olmak ve ekmeğimi kazanmak istiyorum. Bu bana yeter” dedi.

turkmenistan-2.jpg

KONYA’DA HAYIRLI İŞLER YAPIYORUZ

Ülkelerinden Türkiye’ye gelirken çok zorlandıklarını söyleyen Muhammed Teke, bunun sebeplerini de söyledi. Türkmenistanlı Muhammed Teke, “Baba tarafım Türkmenistanlı, ben Afganistan’da doğdum. Ülkemiz sürekli işgale uğruyordu. Bu yüzden Türkiye’ye gelirken çok zorlandık. Ama sonunda başardık. Türkiye’nin dili ve kültürüyle bizimkisi arasında çok fark olmadığı için hemen uyum sağlayabildik. Ayrıca Konya’da ailemle hayırlı işler yapıyoruz. Ben kendimce bir şeyler satıyorum. Bir çocuğum okuyor. Biri öğretmen olmak istiyor, diğeri de öğretmen. Hepsi benim gibi ekmeğini kazanma ve Türkiye’ye faydalı olma derdinde” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.