Türkiye’nin yapı tarihinin masaya yatırılacağı kongre Ankara’da başladı

Türkiye’nin yapı tarihinin masaya yatırılacağı kongre Ankara’da başladı

8. Kent Araştırmaları Kongresi Tepav’da başladı. 3 gün sürecek etkinlikte Cumhuriyet’in ilk yüzyılı değerlendirilecek. Aynı zamanda ikinci yüzyılda kent yapılaşması için neler yapılabilir sorusuna cevap aranacak.

Sekizinci Kent Araştırmaları Kongresi TOBB yerleşkesi içindeki Tepav Konferans Salonu’nda başladı. Pek çok önemli konuğun yer aldığı açılışta akademi dünyasının önde gelen isimleri hazır bulundu. Açılış konuşmaları kapsamında kürsüye gelen TOBB Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay katılımcılara seslendi.

Kongre kapsamında kent temasıyla 140’ın üzerinde sunum yapılacağını kaydeden Sarınay, “Bunu görmek büyük bir mutluluk, önemli bir gelişme. Eğitimden kültüre, mimarlıktan planlamaya, konuttan kente, bireyden kamuya kadar çok sayıda başlıkta, ikinci yüzyıl için yeni ve eleştirel bir bakış açısıyla yeni düşünceleri izleyeceğiz” dedi.

gok.jpg

AKADEMİ-İŞ DÜNYASI İLİŞKİSİ

Rektör Sarınay şöyle devam etti:

“Pek çok milletin örnek aldığı milli mücadele ve cumhuriyet mirasımızı doğru kavrayabilmek gelecek nesillere karşı en önemli borcumuz. Bu kavrayışı bilimsel düşünce ve yöntemle gerçekleştirmek ise üniversitelerin görevidir.

Türk iş dünyasının çatı kuruluşu TOBB tarafından kurulan üniversitemiz, akademi-iş dünyası ilişkilerini önceleyen, toplum yararına bilgi üretmeyi hedefleyen bir kurumdur. Ulusal ve uluslararası işbirliklerine son derece önem veriyoruz. Yenilikçi, girişimci, öncü çalışmalara imza atmaya gayret ediyoruz. Üniversitemiz küçük ve dinamik bir yapıda. Bunu avantaja çeviriyoruz”

gok2.jpg

GELİŞME VE YÜKSELME ZAMANI

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinden ders çıkartılması gerektiğini aktaran Sarınay, “Daha nitelikli yapılar için çaba göstermemiz gerektiğini acı bir şekilde hatırladık. Aklımızı başımıza almamız lazım.

gok1.jpg

Anadolunun tarihi hep büyük medeniyetler ile anılır. Ancak öbür tarafta büyük yıkımların ve kayıpların da tarihidir. Anadolu insanı her seferinde ayağa kalkmayı başarmıştır. Böyle dinamik bir ruha sahiptir. Bundan sonra enerjimizi gelişme ve yükselmeye harcayalım. Yıkıntıları yeniden inşa etmeye değil. Bu kongrenin bir bilinç üretme anlamında faydalı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Mikail Karaman - Furkan Göktürk Yılmaz / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.