Türkiye’nin IQ’su en düşük şehirler belli oldu! Konya ve Karaman bölgede tek oldu

Türkiye’nin IQ’su en düşük şehirler belli oldu! Konya ve Karaman bölgede tek oldu

Dünya literatüründe insanın zekâ oranını belirleyen teste IQ testi adı verilirken, Türkiye’deki son IQ testinin sonuçları açıklandı. Konya’nın sıralamadaki yeri çok şaşırtırken, Karaman ve Konya İç Anadolu Bölgesi’nde tek oldu.

‘Zekâ Testi Merkezi’ isimli bir internet sitesi, Türkiye’nin tüm illerini kapsayan IQ testinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Paylaşılan verilere göre Türkiye’nin zekâ oranında ufak bir düşüş yaşandığı göründü. Yapılan araştırmada listenin ilk sırasını 105,20 oranı ile Eskişehir aldı. Konya ise 102,36 oranı ile listenin 18. Sırasında yer aldı. Listenin ilk 20 sırasında İç Anadolu Bölgesi’nden yalnızca iki şehir bulundu. Bu şehirler ise Karaman ve Konya oldu.

kony-1-001.jpg

ESKİŞEHİR BİRİNCİ ANKARA İKİNCİ OLDU

Toplamda onbinlerce vatandaşın katıldığı IQ oranı araştırmasında Eskişehir en yüksek sonucu olarak en zeki il olarak öne çıktı. Türkiye'nin en zeki ilinin Eskişehir olduğu çalışmada ikinci sırayı başkent Ankara aldı. Ankara'dan 93.924 kişinin katılım gösterdiği testte IQ ortalaması 104,91 olarak belirlendi. Ankara’yı sırasıyla İzmir, Muğla, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli ve Balıkesir takip etti. Öte yandan listenin son üç sırasında ise Hakkari, Siirt ve Bingöl bulunuyor.

karaman-1.jpg

KONYA VE KARAMAN BÖLGEDE TEK

‘Zeka Testi Merkezi’ isimli internet sitesinin binlerce insan ile yaptığı zeka testinde Konya ve Karaman’dan önemli bir atak geldi. Karaman’ın 16., Konya’nın ise 18. olduğu listenin ilk 20 sırasına ikinci olan Ankara hariç İç Anadolu Bölgesi’nden başka bir şehir giremedi. 25 bin 296 kişinin katıldığı zeka testinde Konya 102,36 oranıyla 18. sıraya yerleşti. Karaman’da ise 2 bin 682 kişinin katıldığı testlerde 102,52 ortalaması çıktı.

HABER MERKEZİ / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.