Türkiye’nin İlk Kök Hücre Araştırma Merkezi Mamak’ta Açıldı

Türkiye’nin İlk Kök Hücre Araştırma Merkezi Mamak’ta Açıldı

Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı kök hücre araştırma merkezi olacak ve kök hücre üzerine üst düzeyde yetişmiş personeli ülkemize kazandıracak Aziz Sancar Kök Hücre Araştırma Merkezi açıldı.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu, Nobel Ödüllü Profesör Aziz Sancar ve Mamak Belediye Başkanı Sayın Mesut Akgül’ün katılımlarıyla Aziz Sancar Kök Hücre Araştırma Merkezi açıldı. Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı kök hücre araştırma merkezi olacak ve kök hücre üzerine üst düzeyde yetişmiş personeli ülkemize kazandıracak.

DÜNYADAKİ SAYILI MERKEZLERDEN

Dünyanın en gelişmiş kök hücre teknolojilerine ve tedavi yöntemlerine sahip olacak ve ülkemizi kök hücre araştırmalarında dünyadaki sayılı merkezlerden biri haline getirecek olan Aziz Sancar Kök Hücre Araştırma Merkezi dün yapılan törenle açıldı.

YALE ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAK ÇALIŞMA

Mavi Göl'ün hemen kıyısında 42 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve yaklaşık 80 milyon TL'ye mal olan merkezde; kalıtsal genetik hastalıklardan kansere, kök hücreden şeker hastalığına kadar pek çok alanda bilimsel araştırmalar yapılacak. ABD'nin köklü üniversitesi Yale ile de ortak çalışmaların yürütüleceği merkezde dünyanın dört bir yanından gelen uzmanlar araştırma yapacak.

SANCAR'A AİT BİR MAKAM ODASI

DNA'nın onarılması ile ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar da adının verildiği merkezde bilimsel çalışmalar yürütecek. Sancar'a ait bir makam odasının da bulunacağı merkezde ayrıca Aziz Sancar Anı Odası ve kütüphane bulunacak. Merkezde çok sayıda son teknoloji ile donatılmış laboratuvar bulunuyor. Projenin kalan kısmında misafir bilim insanları için de lojmanlar var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.