Türkiye’nin en çılgın yarış pilotları Kahramankazan’da gazladı
Kahramankazan Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı off-road etkinliği heyecan dolu anlara sahne oldu. Off-road tutkunları Türkiye'nin dört bir yanından ilçeye akın ederken, Yarış Direktörü Selami Türkvatan gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
Kahramankazan Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı off-road etkinliği heyecan dolu anlara sahne oldu. Off-road tutkunları Türkiye'nin dört bir yanından ilçeye akın ederken, etkinliğin organizasyonunu üstlenen Kazan Ova Offroad Kulübü'nün iyi bir sınav verdiği görüldü.
Ekstrem yarışların yer aldığı açılış gününün ardından ikinci gün seyirci hız etabıyla devam etti. Katılımcılar ve izleyiciler yarışlar boyunca unutulmaz anlar yaşadı.
Etkinliğin organizatör kadrosunda bulunan ve iki gün boyunca devam eden yarışların direktörlüğünü üstlenen Selami Türkvatan gazetemize konuştu. Organizasyon kısmında istenen kaliteye ulaştıklarını söyleyen Türkvatan, “Her iki günü de sorunsuz tamamladık. Başarılı olan yarışmacılara kupalarını verdik. 13 şehirden yarışmacılar Kahramankazan’a geldiler. 72 farklı kayıt mevcut. İlk gün ekstrem etabı gerçekleşti. Çok heyecanlıydı, hem yarışmacılar hem de izleyiciler büyük keyif aldı. Çok hırçın pilotlar var. Gazı kökleyecek, uçacak co-pilotlar ve pilotlar seyirci için buradaydı” diye konuştu.
REKABETÇİ PARKUR DETAYI
Parkurun yarışçıları zorlaması ve rekabetin artması için özel uğraş verdiklerini söyleyen Türkvatan sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Burada festival araçları yarıştı. Biz bu araçları sınıflandırıyoruz. S1’den S4’e kadar yani 1600’den başlıyoruz 4000 ve üzeri ile bitiriyoruz. Yarış etabımız 21 kapıdan oluşuyor. Her takım etapta iki tur atmak zorunda. Etap, yarışçıların kıyasıya yarışması için özenle oluşturuldu. Rekabetin artması için elimizden gelen her şeyi yaptık. Kendi memleketim olan Kahramankazan’da böyle bir organizasyon yapıldığı için çok mutluyum”
YARIŞ ANISI
Yönetim ayağının dışında 2010 senesinden beri aktif yarışçılık yaptığını söyleyen Türkvatan, profesyonel bir yarışta başına gelen ilginç olayı şöyle anlattı:
“Ulusal yarışçılık dönemimde Düzce’de bir koruma etabında co-pilotum ile bir kazaya karışmıştık. Aracımız takla attı. Ben altta, takım arkadaşım üstte sıkışmıştık. Off-road araçlarında kemer dokunulduğu anda yarışçıyı serbest bırakmak üzere tasarlanmıştır. Co-Pilotum üstteyken kemeri açınca üzerime düşmüştü, o dönem kendisi 120 kiloydu. Benim için zor anlardı (gülüyor). Sonra yardımcılar geldi, bizi ters dönmüş aracın içinden hızlıca çıkardılar”
GÜVENLİK ÖN PLANDA
Etkinliklerde güvenliğin her zaman ön planda olduğunu belirten Türkvatan, “Kulüpler bize başvurdular. Kaç araçla Kahramankazan’a geleceklerini bildirdiler. Araçlar ilçeye geldiğinde hızlıca bazı testlerden geçtiler. Yarışmaya uygun makinalar şimdi sahada. Ayrıca yarışlara katılacak araçlar yetkili kurumlardan onay almak zorunda ve her sene bu onay güncelleniyor. Araçta bir eksik varsa onay kurulu esnek davranmıyor. Aracı yetersiz olan kişi yarışlara katılamıyor. Bizim sporumuz adrenalin dolu bir spor ama herhangi bir yarışçının ciddi anlamda yaralandığı pek olmamıştır, en azından ben görmedim” dedi.
HER SENE DAHA İYİYE
Geçen sene gerçekleşen etkinlikten sonra üzerine koyarak gittiklerini ifade eden Türkvatan, gelecek sene işi başka bir aşamaya taşıyacaklarını söyleyerek, “Geçen sene 15 bin seyircimiz vardı, bu sene ikiye katladık diye düşünüyorum. Seneye üçüncüsü düzenlenecek etkinlikte kupa almak daha da zorlaşacak. Her sene daha iyi yarışçılar ilçeye geliyor. Kupamızın değeri artıyor. Belediye Başkanımız Serhat Oğuz Beyefendi sporun ve sporcunun önünü açıyor. Bu vesileyle kendisine teşekkür ediyoruz. Fen işleri ve garaj amirliğimize de aynı şekilde çok teşekkür ederiz” diyerek sözlerini noktaladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.