Türkiye'nin batısından başlayıp her yeri saracak!

Türkiye'nin batısından başlayıp her yeri saracak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının perşembeden itibaren Türkiye’nin batı kesimlerinden başlayarak çarpıcı biçimde düşeceğini açıkladı. Soğuk hava etkisini kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla sürdürecek.

Yaz aylarının adeta hırpaladığı ve sıcaklıkların son yılların rekorunu kırdığı Türkiye’de hava sıcaklıklarının kuzey ve batı kesimlerinden başlayarak azalması bekleniyor. Meteorolojik verilere göre, bu sıcaklık düşüşü mevsim normallerinin altına inerek 6 ila 12 derece arasında gerçekleşecek.

EGE BÖLGESİ’NDE HAVA SICAKLIĞI AZALACAK!

Soğuk hava, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürecek. İzmir, Manisa, Aydın, Muğla gibi birçok Ege Bölgesi ilinde hava sıcaklıkları düşmeye devam edecek.

Soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürmesi, soğuk havayla birlikte bölgede yağış geçişlerinin de görülmesi bekleniyor.

Yağış ve kuvvetli rüzgarla gerçekleşebilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahmin, değerlendirme ve erken uyarılarının takip edilmesi isteniyor.

KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU’DA KAR YAĞIŞI BAŞLIYOR!

Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yağış geçişleri görülecek. Sıcaklık düşüşü ve yağışla birlikte Karadeniz'in yüksek kesimleri ve yaylaları ile Doğu Anadolu'nun kuzey doğusunun yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışı görülecek.

Zirai don riskine karşı meteorolojik değerlendirme ve erken uyarıların takip edilmesi gerekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.