Türkiye’de soğuk hava dalgası: Zirai don tehlikesi kapıda

Türkiye’de soğuk hava dalgası: Zirai don tehlikesi kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşecek. Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış beklenirken, İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresi'nde zirai don tehlikesi kapıda.

Marmara'nın doğusu ve Karadeniz Bölgesi'nde etkili olması beklenen yağışların sel, su baskını ve heyelan riski oluşturabileceği bildirildi. Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Doğu Anadolu'nun doğusu, Sivas, Çankırı ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde de yağmur ve sağanak bekleniyor.

RÜZGAR HIZ KAZANIYOR

Meteoroloji uzmanları, rüzgarın İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden saatte 40-60 kilometre hızla eseceğini açıkladı. Hava sıcaklıklarının iç ve güney kesimlerde 3 ila 6 derece düşeceği tahmin ediliyor.

ÇİFTÇİLERE DON UYARISI

Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresi'nin yüksek kesimlerinde zirai don olayı bekleniyor. Uzmanlar, özellikle sabah ve gece saatlerinde etkili olacak don olayına karşı çiftçileri tedbirli olmaya çağırdı. Yetkililerin yaptığı açıklamada, tarım arazilerinde gerekli önlemlerin alınması ve hassas bitkilerin korunması gerektiği vurgulandı. İşte bazı illerde bugünkü hava durumu:

İstanbul Kısmen Güneşli 16°

Ankara Kısmen Güneşli 14°

İzmir Güneşli 22°

Antalya Güneşli 25°

Trabzon Kısmen Güneşli 16°

Bursa Güneşli 14°

Adana Güneşli 26°

Diyarbakır Kısmen Güneşli 21°

Gaziantep Kısmen Güneşli 19°

Ağrı Yağmurlu 12°

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.