Türkiye’de Sadece Ankara’da Alttan Isıtmalı  Yol Devrede

Türkiye’de Sadece Ankara’da Alttan Isıtmalı Yol Devrede

Başkent’in ilk alttan ısıtmalı yolu olarak tarihe geçen Protokol yolu üzerindeki 7 kilometrelik ısıtmalı yol sistemi, havaların soğuduğu ve gizli buzlanmaların yaşandığı bugünlerde devreye girdi.

SÜRÜCÜLERİ RAHATLATTI
Kuzey Ankara girişinden başlayıp, Solfasol Kavşağı'na kadar devam eden toplam 6 şeritlik yoldan geçen sürücüler, yolun buzlanmaya karşı güvenli olduğu konusunda geliş ve gidiş yönünde ışıklı levhalar yardımıyla uyarılmaya başlandı. Alttan ısıtmalı yol ile ilgili gazetemize konuşan sürücü Murat Çelik,  “Bugünlerde yollarda aşırı derecede gizli buzlanma oluyor. Bu alttan ısıtmalı yol ise sürücüyü rahatlatıyor. Gönül ister ki Ankara’nın her yerinde böyle yollar olsun” dedi.

OSMAN AKDOĞAN/ ANKARA-

Ankara’nın ve Türkiye’nin ilk alttan ısıtmalı yolu olarak tarihe geçen Kuzey Ankara girişindeki geliş-gidiş olmak üzerek yaklaşık 7 kilometrelik yolun ısıtma sistemi, havaların soğuduğu ve gizli buzlanmaların yaşandığı bugünlerde devreye girdi. Protokol yolundaki Kuzey Ankara girişinden başlayıp, Solfasol Kavşağı'na kadar devam eden toplam 6 şeritlik yoldan geçen sürücüler, yolun buzlanmaya karşı güvenli olduğu konusunda geliş ve gidiş yönünde ışıklı levhalar yardımıyla uyarılmaya başlandı.
7 KM’LİK YOL BUZLANMAYA KARŞI ISITILIYOR
Üç sene önce yapılan alttan ısıtmalı yol hakkında açıklama yapan Büyükşehir yetkilileri, “Kış aylarında bölgedeki yollarda kar ve buzlanma olaylarının sık sık yaşanmasından dolayı ısıtmalı yola öncelikle, tüm şeritlerde genişliği 50 santimetre olan toplam 12 adet lastik izi yapıp, ısıtma sistemi için kablo döşemiştik. Kabloların korunması için de 5 santimetre beton döküp, üzerine de modifiye asfalt sermiştik. Sıcaklıkların düştüğün bugünlerde ısıtma sistemi, belli bir nem ve sıcaklık altında olduğu zaman otomatik devreye giriyor. Buradan geçen vatandaşlarımız, kış aylarında kar ve buzdan otomatik olarak arındırılmış toplam 7 kilometrelik yolda güvenli bir sürüş keyfi yaşayacak” dedi.
SÜRÜCÜYÜ RAHATLATTI
Söz konusu yolu sürekli kullandığını belirten Murat Çelik adındaki sürücü ise “Havaların soğuduğu bugünlerde yollarda aşırı derecede bir gizli buzlanma oluyor. Siz ne kadar iyi şoför olursanız olun kaza yapma ihtimaliniz bu durumda çok yüksek. Bu alttan ısıtmalı yol ise sürücüyü rahatlatıyor. Güzel düşünmüşler. Gönül ister ki Ankara’nın her yerinde böyle yollar olsun. Bu hizmetten biz gayet memnunuz” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.