Türkiye'de 64 bin okula 22 bin personel düşüyor

Türkiye'de 64 bin okula 22 bin personel düşüyor

Türkiye'de MEB'e bağlı 64 bin okula 22 bin personel düşüyor.

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 64 bin okul için 22 bin kadrolu personel istihdam ediliyor.

TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel, Türkiye genelindeki okullarda yaşanan temizlik ve güvenlik sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Demirel, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı toplam 64 bin okul bulunduğunu ve bu okullarda 16 milyon öğrencinin eğitim aldığını belirterek, "Okullarımızın temizliği için istihdam edilen kadrolu personel sayısı sadece 22 bin. Bu da her okula ortalama 0,34 temizlik personelinin düştüğü anlamına geliyor" dedi.

Demirel, okullarda kadrolu güvenlik görevlisi bulunmadığını ve bekçi olarak görev yapan personel sayısının yalnızca 565 olduğunu vurgulayarak, “64 bin okulda görev yapan hemşire sayısı ise 903’tür. Bu da 70 okula bir hemşirenin düştüğü gerçeğini ortaya koyuyor. Bu rakamlar eğitim kurumlarımızın sağlık, temizlik ve güvenlik problemlerini net bir şekilde gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.

KALICI ÇÖZÜM İSTENİYOR

Demirel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce Toplum Yararına Program kapsamında tam zamanlı temizlik personeli alımı yaptığını hatırlatarak, "2024-2025 eğitim öğretim yılında İUP-İşgücü Uyum Programı kapsamında 120 bin temizlik personeli alımı yapılması planlanıyor. Ancak bu program, insan onuru ile bağdaşmayan çalışma koşulları ve düşük ücretler nedeniyle eleştirilmiştir. Bu sebeple, Danıştay 10. Dairesinde dava açılmıştır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçici çözümler yerine kalıcı çözümler üretmesi gerektiğini savunarak, “64 bin okula 64 bin temizlik görevlisi, 64 bin güvenlik görevlisi ve 64 bin hemşire olmak üzere toplam 192 bin personel istihdam edilmelidir” şeklinde çağrıda bulundu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.