TÜRKİYE MAZLUM LİMANI

TÜRKİYE MAZLUM LİMANI

Mazlum coğrafyalardaki 10 farklı ülkeden âşık ve şairler Gölbaşı’nda Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleni’nde biraraya geldi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği tarafından Gölbaşı Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen ‘Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleni’ne mazlum coğrafyalardaki 10 farklı ülkeden âşık ve şairler katıldı. Şölende Suriye, Filistin, Mısır ve Hindistan’ı temsil eden şairler  özel açıklamalarda bulundular. İslam coğrafyalarındaki zulmü değerlendiren şairler, Türkiye’nin çok kıymetli ve mazlum Müslümanların sığınacakları tek güçlü liman olduğunu söylediler.

TÜRKİYE İÇİN DUA EDİYORUZ

Şölende Mısır’ı temsil eden Ola Mansour, Müslüman coğrafyalarda zulmün tüm şiddetiyle devam ettiğini vurgularken, “Maalesef bu zulme karşı Türkiye hariç hiçbir ülkeden ses çıkmıyor. Özellikle Arap ülkelerinin hiçbir şey umurunda değil” dedi. Mansour, “Türkiye - Rusya gerginliği başladığından beri Türkiye’ye çok dua ediyoruz. Çünkü Türkiye’nin başına bir şey gelirse Müslümanların gidecek hiçbir yeri kalmaz. Müslüman ülkeler içerisinde geriye kalan tek güçlü ülke Türkiye. Elinden geldiğince mazlumlara kucak açıyor” diye konuştu. Mansour, konuşurken gözyaşlarına hâkim olamadı.

REFAH BEKLERKEN ZULÜM GELDİ

Suriye’yi temsil eden Amani Dwedari, Arap baharına vurgu yaparken şunları söyledi: “Devrim olacak ve her şey daha güzel olacak diye beklerken her şey daha da berbat oldu. Refahı beklerken zulüm geldi. Çocukların, ailelerin hayalleri ellerinden alındı.” Dwedari, Müslümanlar üzerindeki bu zulmün bitmesi için, Müslümanlara bir araya gelmeleri gerektiği çağrısında bulundu.
HER GÜN ŞEHİT VERİYORUZ

Söz konusu şölene okuduğu ‘Ben Gazze çocuğuyum’ şiiriyle destek veren Filistinli Ali Abo Rezeg ise “şu anda göz önünde Suriye’deki zulüm var. Ama bütün Müslüman coğrafyalarda aynı zulüm devam ediyor. Biz Gazze’de her gün şehit veriyoruz. Bütün mazlumları kucak açıyorlar, bu yüzden Türkiye’yi çok seviyoruz. Türkiye’nin başına da bir şey gelmemesi için sürekli dua ediyoruz.” cümleleriyle duygularını ifade etti.

TERÖRÜN DİNİ OLMAZ

Tüm dünyadaki zulmün bitmesi için bugün buradayız diyen Hindistanlı şair Quabiz Mohammad ise “Terörizmin, insan öldürmenin dini olmaz” dedi. Mohammad, “hiçbir din, insan öldürmeye müsaade etmiyor. Kim olursa olsun insanlara zulmeden zalimlere karşı olmalıyız” diye konuştu.
GURUR KAYNAĞI

Programa Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay katılım sağladı. Şölende, konuşan Duruay, dünyaya barış, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü mirasını ozan ve âşıkların Gölbaşı'ndan haykırmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.