Türkiye ile Gürcistan maçı sona erdi

Türkiye ile Gürcistan maçı sona erdi

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu'ndaki ilk maçında Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Maçın galibi 3-1 ile Türkiye oldu.

BVB Stadyumu'ndaki karşılaşmaya baskılı başlayan taraf Ay-yıldızlılar oldu. Milliler baskılı oyunla birlikte peş peşe pozisyonlar yakalamaya başladı.

10. dakikada Kaan Ayhan'ın ceza sahası dışından yaptığı vuruş direkten döndü.

11. dakikada savunmadan sekerek kaleye yönelen topta Mert Günok gole geçit vermedi ve topu kornere tokatladı.

Ay-yıldızlılar, 25. dakikada golü buldu. Savunmadan seken topa gelişine vuran Mert Müldür, ceza sahası dışından enfes bir golün altına imzasını attı ve Türkiye'yi öne geçirdi.

A Milli Takım'ın 27. dakikada Kenan Yıldız'la bulduğu gol VAR'da yapılan incelemenin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Gürcistan 32. dakikada karşılaşmaya dengeyi getirdi. Giorgi Kochorashvili'nin ortasında ceza sahası içerisinde boş kalan Georges Mikautadze, topu ağlarla buluşturdu.

Gürcistan 35. dakikada gole çok yaklaştı. Gürcistan'ın golünü atan Mikautadze'nin ceza sahası içerisinde yaptığı vuruş çok az farkla auta gitti.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gidildi.

ARDA GÜLER'DEN JENERİKLİK GOL

Milli Takım, 65. dakikada üstünlük sayısını buldu. Kaan Ayhan'ın pasında ceza sahası dışından müthiş bir vuruş yapan Arda Güler jeneriklik bir golle Türkiye'yi karşılaşmada yeniden öne geçirdi.

Gürcistan 90+3'te gole çok yaklaştı. Kochorashvili'nin ceza sahası içerisinde kaleye çok yakın bir noktadan yaptığı vuruşla meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

90+5'te Gürcistan'ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta top direkten döndü.

90+6'da Gürcistan'ın kullandığı kornerde kaleci Mamardashvili de gol aramak için milli takımın kalesine geldi. Kornerden seken topta Kerem Aktürkoğlu topu hızla rakip kaleye taşıyarak fileleri havalandırdı ve maçın skorunu tayin etti.

Ay-yıldızlılar ilk maçından galibiyetle ayrılarak puanını 3 yaptı ve maç fazlasıyla grupta liderliğe yükseldi, Gürcistan ise turnuvaya mağlubiyetle başlayarak grupta son sırada yer aldı.

Türkiye gruptaki 2. maçında 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz ile mücadele edecek, Gürcistan ise Çekya ile karşılaşacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.