Türkiye ikincisi PURSAKLAR'DAN
zğitim alanında ilk ve tek örnek projelere imza atan Pursaklar'da YGS'de büyük bir başarıya imza atıldı. Pursaklarlı Beyza Gürbüz, YGS'de 3 puan türünden 499 puan alarak Türkiye 2'ncisi oldu.
Pursaklar’ın öğretmen kökenli Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in eğitime ve öğretime verdiği destek nihayet meyvesini vermeye başladı. Türkiye'de ve Başkent'te gelecek nesle en fazla yatırım yapan ilçelerinden biri olan Pursaklar'da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) büyük bir başarıya imza atıldı.
3 PUAN TÜRÜNDE DE İKİNCİ OLDU
Pursaklar'daki Özel Nene Hatun Kız Fen Lisesi öğrencilerinden Beyza Gürbüz, YGS'de 3 puan türünde Türkiye 2'ncisi oldu. Gürbüz, YGS-1,YGS-2 ve YGS-6 puan türlerinden 499 puan alarak büyük bir başarıya imza attı. Tebessüm Şehri Pursaklar'ın gururu haline gelen Gürbüz, ilçenin diğer öğrencilerine de başarısıyla örnek oldu.
EĞİTİMDE İLK VE TEK PROJELER PURSAKLAR'DA
Pursaklar'daki eğitim konusunda hayata geçirilen ilk ve tek projelerin bu başarılara büyük bir katkı sağladığı belirtiliyor. Nezaket Okulları projesini hayata geçiren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ayrıca, öğrenci ve veliler arasında yarışmalar düzenleyerek, kitap okuma alışkanlığı kazandırma hedefine doğru hızla ilerliyor.
ÖĞRENCİLER VE VELİLER BİRARADA
Eğitime verdiği önemle dikkatleri üzerine çeken Selçuk Çetin başkanlığındaki Pursaklar Belediyesi, öğrenci ve velilere okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik yeni bir yarışmalar başlatıyor. Pursaklar Kaymakamlığı ile Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteklediği ödüllü kitap okuma yarışmasına ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile veliler ve halk katılabiliyor.
AMAÇ EĞİTİM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK
Bu tür projelerin amaçları ise şu şekilde açıklanıyor: "Kitap okumayı sevdirmek, öğrencilere ve halka kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, Türkçe’yi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek, okuduğunu anlayabilmek, anladığını yorumlayabilmek, boş vaktin anlamlı ve verimli kullanılması, bilgili olma, doğruyu yanlışı ayırt etme, özgüven sahibi olma, empati kurabilme ve benzeri konularda öğrencilerin kişilik gelişimlerine katkıda bulunmak, gelişen teknolojinin yanlış kullanılması sonucu, gençler arasında düşen kitap okuma oranını artırarak ömür boyu devam eden bir alışkanlık haline getirmek, kitap okumanın beynin gelişimine yüksek oranda katkı sağlaması sebebiyle kitap okumayı günlük yaşamın vazgeçilmezi haline getirmek."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.