Türkiye birincisi anlattı: Başarılı olmak için sosyal medyayı sınırlandırın

Türkiye birincisi anlattı: Başarılı olmak için sosyal medyayı sınırlandırın

LGS’de tam puan alarak Mamak’ın gururu olan Osman Kaan Çalışan, başarıya giden yolda en önemli etkenlerden birinin sosyal medyayı sınırlı kullanmak olduğunu söyledi.

2 Haziran’da yapılan ve 1 milyon 38 bin 544 öğrencinin başvurduğu Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçları açıklandı. LGS sınavında 352 öğrenci tam puan alarak büyük sevinç yaşadı. Tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan öğrencilerden biri de Mamak Bilinç Koleji’nde eğitim gören Osman Kaan Çalışan oldu. Gazetemize konuşan Çalışan, başarının sırlarını anlattı.

1-002.jpg

“YENİ NESİL SORULAR ÇÖZDÜM”

LGS sürecinin hayatındaki en uzun soluklu maratonlardan bir tanesi olduğunu söyleyen Çalışan, sınava hazırlık sürecini şu sözlerle anlattı:

“Öncelikle İlk Sayfa Gazetesi’ne benimle mutluluğumu paylaştığı için çok teşekkür ediyorum. İlkokul birinci sınıftan itibaren eğitim gördüğüm Bilinç Koleji’nde çok güçlü bir akademik temel alarak LGS’de başarıyı elde ettim. Tabii ki ailemin desteği ile bu mutluluğu yaşadım. Sadece son sınıfta değil, ilkokul ve ortaokulda da sürekli ana branş derslerinde yeni nesil sorular çözerek LGS sürecine erkenden başladım. İlkokuldan itibaren Türkiye geneli denemeler yaparak akademik olarak hangi derecede olduğumuzu gördük”

3.jpg

“BİLİME KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUM”

İleriye dönük hedefinden bahseden Çalışan, bilime katkıda bulunmak istediğini dile getirdi. Çalışan, “Astrofizikçi olup kara delikler ve kara madde üzerinde çalışmak en büyük hayalim” dedi.

Yeni dönemde sınava hazırlanacak olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çalışan, öğretmenlerin ve okulun yönlendirmelerine uymaları gerektiğini belirtti. Özellikle yaz döneminde çok kitap okumalarını öneren Çalışan, şunlara değindi:

“Deneme sınavlarında ya da kitaplardaki yapamadıkları her soruyu öğretmenlerine sorup mutlaka çözümünü öğrensinler. Daha çok zorlandıkları derse ağırlık vermek önemli ama her derse belli bir denge içinde çalışmaları iyi olacaktır. Sosyal medyayı ya da dijital diğer ortamları çok kontrollü kullansınlar. Haftada birkaç saat bir enstrüman çalmak, resim çizmek gibi dinlendirici bir aktivite yapmalarını da öneririm. Uyku düzenine dikkat etmek, özellikle uyanma saatine uyum sağlamak çok önemli”

2.jpg

“BİLİNÇLİ OLAN KAZANIYOR”

“Sınavları bilinçli olan kazanıyor” diyen Çalışan, “Neler yapmamamız gerektiği konusunda dikkatli olmamız lazım. Okulumuz, öğretmenlerimiz ve ailemiz bizim adımıza gerekenleri yapıyor. Geriye bize düzenli ve disiplinli olarak ders çalışmak ve eksikliklerimizi tamamlamak kalıyor” diyerek cümlelerini noktaladı.

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.