Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hat devir ücreti ne kadar?

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hat devir ücreti ne kadar?

Devletin sunduğu vergisiz cep telefonu fırsatından faydalanmak için kullandıkları mobil hattı üzerlerine almak isteyen öğrenciler, Yeni Tesis Vergisi ile karşılaşıyor. Peki, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hat devir ücreti ne kadar? İşte detaylar:

Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesiyle ilgili başvuru şartları ve başvuruların değerlendirme sürecine dair ayrıntılar belli olmuştu. Alınan yeni teknolojik ürünlerden telefona, öğrencilerin kendisine ait numaraları istenmesi veliler tarafından eleştirilmeye başlandı.

HAT KENDİ ÜZERLERİNE OLMALI

Özellikle de numaraları anne ya da babasının üzerine olan öğrenciler, hatlarını kendi üstlerine alabilmenin peşine düştü ve araştırmaya başladı. Peki, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hat devir ücreti ne kadar? Tüm detaylar haberimizde:

hat-2-001.jpg

DETAYLAR BELLİ OLMUŞTU

Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesiyle ilgili başvuru şartları ve başvuruların değerlendirme sürecine dair ayrıntılar belli oldu. Buna göre; Gençlere masaüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonu desteği verilecek. Açıköğretim programlarında kayıtlı olan öğrenciler bu destekten faydalanamayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yükseköğretim Öğrencilerine Yönelik Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yayımlanan karara göre bakanlık, öğrencilere cep telefonu satış bedelinin yüzde 44,44'ünü, bilgisayar cihazının ise yüzde 16,66'sını destek olarak verecek.

BAŞVURACAK KİŞİLERDE ARANANLAR

Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruda başvuru şartları da yer aldı. Buna göre öğrencilerin belirlenen ürünün satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak gerektiği belirtildi. Ayrıca teknolojik cihaz desteği başvurusu için bilgisayar ya da cep telefonu cihazının vergiler dahil nihai satış bedelinin 9 bin 500 liradan az olması gerektiğine işaret edildi. Öte yandan cihaz faturasının öğrencinin TC Kimlik numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması, banka İBAN numarası ile telefon hattının öğrenciye ait olması gibi şartlar ailelerin aklını karıştırdı. Özellikle de numarası aile bireylerinden birinin üzerine olan gençler, hat devir işlemlerinin ne kadar olduğunu araştırmaya başladı.

hat-3.jpg

TURKCELL, VODAFONE VE TÜRK TELEKOM HAT DEVİR ÜCRETİ NE KADAR?

Devletin teknolojik cihaz desteğinde bulunacağı projede, öğrencilerin hatları ya da ıbanlarının kendi üstlerine olması zorunluluğunun getirilmesiyle hattı başkasının üzerine kayıtlı olan öğrenciler hat operatörlerindeki devir ücretlerinin ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Peki, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hat devir ücreti ne kadar?

Bu sorunun yanıtı operatörlerin hat devir işlemlerindeki müşterilerden talep ettiği ücreti devlet belirlemektedir. Bu işlemin adı ise Yeni Tesis Vergisi’dir. İşte Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hat devir ücretleri:

VODAFONE:

Vodafone’da bu işlem faturalı ya da faturasız hat değiştirme olarak ikiye ayrılıyor. İki şekilde de ödenecek tutar, Özel İletişim Vergisi (260 TL) ve Ruhsat Ücreti (Yıllık 113,14 TL) eklenmesiyle toplamda 373,14 TL olarak öne çıkıyor. Ancak faturalı hatta bu durum, aynı ücret üzerimdem 12 ay takside bölünerek hat sahibinin faturasına işleniyor.

TÜRK TELEKOM:

Türk Telekom’un internet sitesinde konuyla ilgili güncel bilgi bulunmazken, tüm operatörlerde aynı politika izlenmektedir. Detaylı bilgi için en yakın Türk Telekom şubesine uğrayabilirsiniz.

TURKCELL:

Turkcell’de hat devir işlemlerinde ödenecek tutar, bir yeni hat bedeli kadardır. Ancak hatta taahhüt bulunmaması gerekmektedir. Taahhüdü devam eden hatlar, taahhüt cayma bedeli çıkacaktır. Bu tutar faturaya peşin olarak yansıyacaktır. Ön ödemeli yani TL yüklemeli kartlarda bu tutar peşin alınırken, faturalı hatlarda yeni tesis bedeli 12 ay boyunca faturaya taksitlendirilecektir. Detaylı bilgi almak için en yakın Turkcell İletişim Merkezleri’ne uğrayabilirsiniz.

HABER MERKEZİ / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.