TÜRK-İŞ'in "vergide adalet" eylemi başladı

TÜRK-İŞ'in "vergide adalet" eylemi başladı

TÜRK-İŞ, "vergide adalet" istemiyle meydanlara indi. Eylem, Tekirdağ Çerkezköy'de başladı.

Türkiye'nin en yakıcı gündemi ekonomi... Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), "vergide adalet" için meydanlara indi.

TÜRK-İŞ'in ilk durağı Tekirdağ Çerkezköy oldu. Hemen ardından 3 Eylül'de Zonguldak'ta, Meclis açılınca da Ankara’da büyük bir eylem yapılacak.

"İŞÇİLERİN ÖRGÜTLENMESİNDEN KORKMASINLAR"

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay konuşmasında şunları kaydetti:

“Taşeronda, staj mağdurlarında, vergide nerede mağduriyet varsa ülkenin gündemine taşıyoruz. Biz bu ülkede yasama değiliz, yürütme değiliz. Sivil toplum örgütüyüz. İşçi, işimiz, çiftçi, emekli bu ilçenin yüzde 65’iyiz. Meclis’te ise tulum kökenli 5 kişi göremezsiniz. Sabah 5’te kalkmazsanız, tulum giymediyseniz emekçinin derdini anlayamazsınız. Yaklaşık 150 tane ise işveren kökenli vekil var. Evvela kendi işverenlerine desinler ki işçilerin örgütlenmesinden korkmasınlar. Ancak bu zamana kadar o sesi duyamadık.

"ZORDAYIZ, GEÇİNEMİYORUZ"

“Bu ülkede emeklileri 12, asgari ücretlileri 17 bine çalışmaya mecbur ediyorlar. Çerkezköy emekçi kenti. İnsanlar buraya ekmek parası kazanmaya geldiler. Buradan hükümete sesleniyoruz. Kamu asgari ücret seviyesine düştü. Bu 1 buçuk sene önce oldu. Daha önce böyle bir tablo görmedik. Son aldığımızı bugün alamıyoruz. Sloganımız şu: Zordayız, geçinemiyoruz.

“Her gün şu kadar işçi iş cinayetinde can veriyor. Bu ülkede darbeye karşı direnen, tankların altına girenler de işçilerdi. Bu ülkede terör örgütleriyle arasına mesafe koymayanlar var. Dünyanın her tarafında Türkiye’ye tehditler var. İsrail Filistin’de katliamlar yapıyor. Hangi partiye oy verirseniz verin. Ancak herkesin bu bayraktan taraf olması gerekiyor.

"ÖRGÜTLENİNCE KAPININ ÖNÜNE KOYUYORLAR"

“Örgütlenince kapının önüne koyuyorlar. Belediye değişiyor kapının önüne koyuyorlar. Polonez’de 146 kardeşimizi işten attılar. Yabancı sermayeye karşı değiliz. Ancak dışarıda yasalara uy. Buraya gelince sendika hakkı tanıma. Ülkeyi yönetenler bu duruma dur demek mecburiyetinde.

“Sokakta enflasyonu en iyi biz biliyoruz. TÜİK’in açıklamasına güvenmiyoruz. İşçilerin ücretlerinin enflasyon karşısında erimemesi mücadele ediyoruz.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.