Türk-İş Başkanı Atalay: Ankara'da Türkiye'nin en büyük mitingini yapacağız

Türk-İş Başkanı Atalay: Ankara'da Türkiye'nin en büyük mitingini yapacağız

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, vergide adalet istediklerini belirterek, "Ankara'da Türkiye'nin en büyük mitingini yapacağız" ifadelerini kullandı.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, işçilere hitaben önemli bir açıklamada bulundu. Atalay, "Meclis açıldığında Türkiye'nin en büyük mitingini Ankara'da yapacağız" ifadelerini kullandı.

Atalay, TÜRK-İŞ'in Türkiye genelindeki il ve bölge temsilcilikleri tarafından yapılan ortak basın açıklaması öncesinde, konfederasyon genel merkezi önünde toplanan işçilere seslendi.

TÜRK-İŞ'in 1 milyon 400 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu olduğunu vurgulayan Atalay, bu üyeler ve aileleriyle birlikte toplumun geniş bir kesimini temsil ettiklerini belirtti. Ekonominin son 30 yılın en zorlu dönemini yaşadığını, bu durumun özellikle işçiler başta olmak üzere toplumun büyük bir kısmını olumsuz etkilediğini ifade eden Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sendikacılar olarak toplumun yaşadığı sıkıntıları dile getirmeye devam edeceğiz. Bu ülkede 12 bin 500 liraya geçinmeye çalışan emekliler, 17 bin lira ile ay sonunu getirmeye çalışan asgari ücretliler var. Sendikalı işçilerin maaşları da bu seviyelere geriledi. Kamu ve özel sektör çalışanlarının aldıkları ücretler ortada. Buradan sesleniyorum; taleplerimize kulak verin, sorunlarımızı çözün. Siz duyana kadar Türkiye'nin 81 ilinde bu sıkıntıları dile getirmeye devam edeceğiz."

VERGİ YÜKÜ AĞIRLAŞIYOR

Atalay, vergide adalet talep ettiklerini belirterek, "İşçiler ocak ayında aldıkları maaşı nisan ayında, nisan ayında aldıklarını ise temmuz ayında aynı şekilde alamıyor. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. 30 bin lira maaşın 4 bin lirası vergiye gidiyor," dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.