Turizmin geleceği için yurt dışına uçuşlar artırılmalı

Turizmin geleceği için yurt dışına uçuşlar artırılmalı

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Atalay, “Ankara, uluslararası uçuşlardaki kısıtlamalar ve eksiklikler nedeniyle turizm kapasitesini kullanamıyor” dedi.

Uçuş sınırlamaların nedeni olarak, Türk Havayolları'nın ana uçuş merkezlerinin ikisinin de İstanbul'da yer alması (İstanbul Havaalanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı) gösteriliyor.

Bu durum Ankara'nın uluslararası uçuşlarda sınırlı bir rol oynamasına neden oluyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapılan yaygın uçuşlar dışında, diğer önemli destinasyonlara düzenlenen direkt uçuş sayısı oldukça kısıtlı.

Özellikle kış aylarında doğrudan ulaşım imkanları sınırlı olan Başkent, iş ve turistik seyahatlerde yabancı konukları zorluyor.

2.png

AVRUPA’YA UÇUŞ ÇOK AZ

Direkt uçuş yapılan noktalar arasında Azerbaycan, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Özbekistan, Katar ve Ürdün gibi önemli noktalar yer alsa da, operasyonlar genellikle haftanın belirli günleri ile sınırlı.

Avrupa'ya yapılan uçuşlarda ise Ankara'nın seçenekleri daha da az. Frankfurt, Münih, Paris ve Londra gibi büyük şehirlere yapılan uçuşlar haftanın her günü değil.

Turizm sektörü, doğrudan uçuş imkanları sayesinde daha erişilebilir olan destinasyonları tercih ediyor.

3.png

KAPASİTE KULLANILAMIYOR

Konuyla ilgili gazeteilksayfa.com’a konuşan Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Atalay, direkt uçuşlar için çalışmalar sürse de bürokrasinin yavaş işlediğini kaydetti.

Atalay şöyle konuştu:

“Ankara uluslararası uçuşları alamıyor. Transit uçuşlarda İstanbul dominasyonu var. Bu uçuşları başkente kaydırabilirsek işler değişecek. Yaklaşık 10 sene önce görüştüğüm bir İngiliz acentacı bana, ‘Müşterilerim İstanbul’u defalarca gördü. İnsanları Londra’dan direkt getiriyoruz. Ankara’da bu imkan sınırlı, olmuyor’ demişti.

1996 yılında Ankara’da 41 tane otel vardı. Bildiğim kadarıyla şimdilerde 350’ye dayanmış durumda. Ankara’nın çok ciddi bir oda sayısı var. Fakat şehir bu kapasiteyi kullanamıyor.”

4.png

ÇALIŞMALAR ARTMALI

Atalay, Ankara’da dünyaca ünlü otellerin şubelerinin olduğunu dikkat çekerek, kültür turizmini geliştirmek için çalışmaların artması gerektiğine işaret etti.

Ticaret, sanat ve sporun turizmciler için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Atalay, “Bunları oturtamazsanız şehrin gelişimini engellersiniz. Ankara’nın en büyük avantajı bir üniversite şehri olması. Ancak bunun yanına başka etkenleri ekleyebilmemiz lazım.

Global çapta bir sanatçı konser vermeye geliyor mu? CSO dışında etkinlikler sınırlı. Ankara diğer bölgelerle karşılaştırıldığında konaklamanın en ucuz olduğu yerlerden birisi.

Anadolu’ya gelmek isteyen turistleri Ankara’da birkaç gece konaklatabilmemiz lazım. Karadeniz ya da güneye gitsinler fark etmez. Turistleri birkaç gün başkente gelmeye ikna etmeliyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.