Turistlerin yeni gözdesi Hasanşeyh

Turistlerin yeni gözdesi Hasanşeyh

Yıl içerisinde birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan belde yaylaları, üzerinde bulunan mesire alanlarıyla da ziyaretçilerine birçok alternatifi bir arada sunuyor.

Tokat Reşadiye’de nüfusu 5 binin üzerinde olan Hasanşeyh Beldesi Karadeniz Bölgesi’nin yeni gözdesi olma yolunda. Yerli ve yabancı turistin eksik olmadığı belde ve yaylaları Ordu’nun bin 500 metre rakımlı Perşembe Yaylası’na alternatif olarak gösteriliyor. Tarihi asırlar öncesine dayanan Hasanşeyh Beldesi Tokat’a 115 kilometre, ilçe merkezine ise 23 kilometre mesafede yer alıyor.

DOĞANIN TÜM GÜZELLİKLERİNE SAHİP

2-008.jpg

Beldenin kuzeyinde Ordu sınırına kadar uzanarak yayla turizmine elverişli, insanı yeşilin her türlü tonuyla buluşturan, soğuk sularıyla, vadileriyle, ormanlık alan içerisinde bulunan (Cinban) eski yaylasıyla, 1734 metre yükseklikte bulunarak adeta Canik Dağları ile kucaklaşıp hoş bir manzara sunan Kirişlik Tepesi ile doğanın insana sunduğu her türlü güzelliğe sahip olan Hasanşeyh Yaylası, Eriklice Düzü Göleti ve çevresi, ormanlık alan içerisinde değirmen yanı şelalesi ve Kasabanın hemen bitişiğinde bulunan Nebağlası Mesire Alanı Hasanşeyh`e ayrı bir güzellik ve canlılık katıyor.

Hasanşeyh Belediye Başkanı Recep Külekçi, “Reşadiye ilçemize gerek Türkiye gerekse yurtdışında yaşayan ve her yaz bölgeye tatile gelen hemşerilerimiz var. Bu hemşerilerimizin farklı illerden komşuları da var. Onlarında buralara gelip görerek hayran kaldıklarını görüyoruz. Hasanşeyh Belediyesi ve halkı olarak misafirperver bir yapımız var. Bu misafirperver yapımız en büyük artımız. Hasanşeyh Tokat ilinin yeni gözdesi olma yolunda. Tokat ilinin Perşembesi Hasanşeyh mesire alanı olacaktır. Bu konuda iddiamız büyüktür.”

HALKIN YENİ GÖZDESİ; MESİRE ALANI

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen belde sınırları içinde yer alan mesire alanı ise doğal güzelliği ile göz kamaştırıyor. Hasanşeyh yaylalarında beslenen küçükbaş ve büyükbaş hayvan etlerinin bölgede bulunan mesire alanında ki restoran da her gün halka servis edilmesi ziyaretçilere doğal ürünler ile beslenme imkânı sunuyor. Ayrıca mesire alanına piknik alanları çocuk oyun alanları, çeşmeleri, mescidi, bisiklet sürme alanları ile her geçen gün bir yenilik ekleniyor. Göl manzarası eşliğinde piknik imkânı sunan alanda ziyaretçiler göldeki balıkları besleyerek de günün stres ve yorgunluğunu atma imkânı buluyor.

İPEK YOLU BELDEDEN GEÇMEKTEDİR

Kasaba doğal güzellikler bakımından oldukça güzel yerlere sahiptir. Cinban, Eski Yayla ve Değirmen Yanı görülmeye değer yerleri arasındadır. Kasaba tarihi eserler yönünden zengindir. Hasan Gazi Türbesi, Genç Abdal Türbesi, Salavat Tepesi ve Kilise Tepesi önemli tarihi yerlerdendir. Ayrıca mezarlıklarda yazılı eski mezar taşları günümüze dek korunabilmiştir. İpek Yolu ‘da buradan geçmektedir.

SEYAHATNAME’DE BAHSİ GEÇİYOR

Evliya Çelebi ünlü eseri Seyahatnamesinde beldeden bahsederek şu ifadeleri kullanmıştır, “Buradan sonra dört saat mamur köyler içinde yol aldık. Tekke köyü Esfekser Kasabası toprağında, yüz evli, bir camili zeamet köydür.” Tarihi eskilere dayanan belde tarihi eserler yönünden de zengindir. Hasan Gazi Türbesi, Genç Abdal Türbesi, Salavat Tepesi Tümülüsü, Lığla Göyüğü ve Kilise Tepesi beldede yer almaktadır. Bölgede tespit edilen seramik parçalarından yerleşimin demir çağları Helenistik-Roma ve İslami dönemlerde iskân gördüğü tahmin edilmektedir.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.