Turgut Altınok: Sahip çıkacağız

Turgut Altınok: Sahip çıkacağız

Keçiören Belediye Başkanı Altınok, ilçedeki boş arazilere sahiplerince bırakılarak ölüme terk edilen evcil hayvanlara ilişkin, “Onlara en iyi şekilde bakacağız, sahipsiz çıkacağız” dedi. 

Keçiören Belediye Başkanı Altınok, ilçedeki boş arazilere sahiplerince bırakılarak ölüme terk edilen evcil hayvanlara ilişkin, “Onlara en iyi şekilde bakacağız, sahip çıkacağız” dedi.

TERK EDENE YAPTIRIM GELİYOR

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli geçtiğimiz aylarda, evcil hayvanların sokağa bırakılmasını önlemeye yönelik bir çalışma yaptıklarını açıklamış, “Sahipsiz hayvan popülasyonunun artmasını engellemek maksadıyla da sahipli hayvanlarını sokağa terk edenlere de yaptırım getirilmesini de hedefliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.  

Sahiplendikleri hayvanlara bir süre sonra bakmakta zorlanan, artık bakmak istemeyen ya da hastalıktan ötürü çok sayıda evcil hayvan sahibi, besledikleri hayvanlarını ıssız yerlere bırakarak terk ediyor. Doğadaki tenha noktalara bırakılan kedi ve köpek gibi evcil hayvanların çoğu ya travma yaşayıp aç ve susuz kalarak ölüyor, ya araba çarpıyor ya da doğada zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor. 

ALTINOK: “SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Sahiplenilen hayvanların bir süre sonra ıssız arazilere bırakıldığı adreslerden bir tanesi de Keçiören’in Bağlum Mahallesi. Bağlum’da yapılaşmanın yer almadığı boş geniş arazilerde, sahipleri tarafından atılan onlarca evcil hayvan bulunuyor. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, sahipleri tarafından atılan söz konusu hayvanlarla ilgili bir talimat verdi. Başkent’te sokak hayvanlarının topluca öldürüldüğü bu günlerde Başkan Altınok, sahiplerince ölüme terk edilen hayvanlar için “Bırakandan da getirenden de Allah razı olsun. Biz onlara en iyi şekilde bakacağız, sahip çıkacağız” dedi. Başkan Altınok, ilçede bulunan hayvan barınaklarının büyütülmesi konusunda da talimat verdi.

TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ: ATANLARA CEZA…

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli geçtiğimiz aylarda evcil hayvanların sokağa bırakılmasını önlemeye yönelik 5199 sayılıHayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapmak için bir taslak üzerinde çalıştıklarını açıklamış ve şunları söylemişti:  “Sahipsiz hayvan popülasyonunun artmasını engellemek maksadıyla da sahipli hayvanlarını sokağa terk edenlere de yaptırım getirilmesini de hedefliyoruz.” 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.