Tunahan ağır geçen 15'inci ameliyat sonrası ilk kez yürüdü

Tunahan ağır geçen 15'inci ameliyat sonrası ilk kez yürüdü

Keçiören’deki başıboş köpek saldırısının ardından 12 saat süren 15’inci ameliyatına giren Tunahan’ın görüntüleri gündem oldu. Ameliyatın ardından 4 günlük sıkıntılı süreci atlatan Tunahan’ın yürüyüş yapmasına ilk kez izin verildi.

Geçtiğimiz aralık ayında Keçiören Kafkas Mahallesi’ndeki evinden okula gitmek üzere çıkan 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz’a onlarca başıboş köpek saldırdı. Saldırı sonrası mart ayında taburcu olan Tunahan geçen hafta 15’inci ameliyatında sırtından başına deri nakli yapıldı. Ameliyat sonrası ilk geceyi yoğun bakımda geçiren Tunahan 4 günlük sıkıntılı süreçte sağlığı için hareket ettirilmedi. Ameliyat sonrası zor geçen günlerin ardından Tunahan’ın hastane koridorlarında yürümesine ilk kez izin verildi.

tunahan1.jpg

HASTANE KORİDORLARINA BAKTI

Hacettepe Tıp Fakültesi’nde 12 saat süren 15’inci ameliyatını geçiren Tunahan’ın geçen hafta sırtından başına deri nakli yapıldı. 10 yaşındaki Tunahan ameliyatın ardından ilk geceyi yoğun bakımda geçirdi. 4 günlük sıkıntılı süreçte Tunahan yatağından hareket ettirilmedi. Ameliyat sonrası doktorlar Tunahan’ın hareketsiz kalan kaslarının çalışması için yürüyüş yapmasına izin verdi. Tunahan 1 haftanın ardından ilk yürüyüşünü hastane koridorlarında yaptı. Öte yandan baba Halil Yılmaz, Tunahan için henüz ziyaretçi kabul edilmediğini söyledi.

kopek232.jpg

ACİL KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÇAĞRISI

Tunahan’ın ameliyat sonrası yürekleri sızlatan görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Güvenli Sokaklar Derneği Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliğe atıfta bulunarak bir an önce yasanın meclisten geçmesi gerektiği çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada “Başka Tunahanlar bu acıları çekmesin. Meclis tatile girmeden acil yasa değişikliği” denildi.

devrimkocak-001.jpg

BU ACILARI ÇEKMEMELİYDİ!

Avukat Aslıhan Ergün Ercan sözde hayvanseverlere seslenerek “‘Seni bu hale getirdiler ama onlar da can, tırnaklarına zeval gelmesin’ diyebilecekler mi! Tunahan’ın tırnağı için değil 1 milyon, tümünü feda ederim… Şu durumu için bile ailesi şükrediyor” derken; Avukat Devrim Koçak ise “Engel olabilirdik! Koruyabilirdik! Bu acıları çekmemeliydi! Artık 5199 sayılı Kanun ivedilikle değişmeli!” diye konuştu.

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.