Tuhafiyecileri “3 Harfliler” çarptı! Kapatan kapatana

Tuhafiyecileri “3 Harfliler” çarptı! Kapatan kapatana

Ankara Tuhafiye Odası Başkanı Raşit Kanık, zincir marketler yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini belirterek “Yaşanan mağduriyetlere ilişkin üyelerimizden odamıza şikâyet dilekçeleri yağıyor. Esnafımız siftah yapmadan akşam dükkân kapatmaktadır” dedi.

Değişen alışveriş alışkanlıkları ile gün geçtikçe unutulan mahalle esnafı zincir marketlerdeki ürün çeşitliliğine sınırlama getirilmesi talep etti. Rekabet gücünü artırmak ve küçük esnafa destek olmak için “Perakende Yasası’nın” bir an önce güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Ankara Tuhafiye Parfümeri ve Billuriyeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Raşit Kanık, basına yaptığı yazılı açıklamada, “Zincir marketlere sınırlama getirilmesi, küçük esnafın bir nebze de olsun ekonomik açıdan rahatlamasına yardımcı olacaktır” ifadeleri ile küçük esnafın kötü gidişine çözüm arayışı içinde olduklarını söyledi.

baskanss.jpg

“İŞ YAPAMAZ HALE GELDİK”

Ankara Tuhafiye Parfümeri ve Billuriyeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Raşit Kanık, oda esnafının iş yapamaz hale geldiğini belirterek, “Zincir marketlerin çoraptan iç giyime, konfeksiyondan parfüme ve bunların dışında pek çok ürünü satabilmesinin getirdiği istikrarsızlık, birçok esnafımızı kapatma noktasına getirmiştir. Yaşanan mağduriyetlere ilişkin üyelerimizden odamıza şikâyet dilekçeleri yağıyor. Esnafımız siftah yapmadan akşam dükkân kapatmaktadır. Sürekli yükselen döviz kurları, girdi maliyetlerindeki aşırı yükseliş, vergi, SGK primi, akaryakıt fiyatlarındaki artışın sürekli devam etmesi, personel giderleri ve diğer fatura ödemeleri derken yüksek fiyat artışlarından dolayı esnafımız zaten zor durumdadır” diyerek yaptığı açıklamada küçük esnafın sıkıntılarına dikkat çekti.

MAHALLE ESNAFI TERCİH EDİLMELİ

Kanık, “Esnafın ekonomiye ve istihdama olan katkısını düşünerek rekabet gücünü artırmak için 'Perakende Yasası'nın bir an önce güncellenerek, her türlü ürünün satışının marketlerde yasaklanmasını sağlayacak bir düzenlemenin getirilmesi gerekmektedir. Kuralsızlığa dayalı haksız rekabet koşulları önlenmeli ve hiçbir esnafımız kendisini mağdur hissetmemelidir. Zincir marketlerde her ürünün satışının artık kabul edilemez bir boyuta geldiğine dikkat çeken Kanık, vatandaşlara, zincir market ve AVM'ler yerine ekonominin temel direği, can damarı olan mahalle ya da sokak esnafından alışveriş yapılması çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.