Trump’tan İran’a yeni yaptırım uyarısı

Trump’tan İran’a yeni yaptırım uyarısı

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile nükleer anlaşma konusunda ilerleme sağlanamaması halinde ek yaptırımların devreye alınacağını belirtti. Yeni gümrük vergilerinin birkaç hafta içinde uygulanabileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Florida’daki tatilinin ardından Washington’a dönüş yolunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İran’a yönelik yeni yaptırımların gündemde olup olmadığı sorusuna cevap veren Trump, ek ekonomik tedbirlerin masada olduğunu vurguladı. "Bazı ek yaptırım maddelerimiz var. Eğer İran ile bir ilerleme kaydedilmezse birkaç hafta içinde yeni gümrük vergilerini uygulamaya koyacağız" ifadelerini kullandı. Ancak şu an için bu adımların devreye alınmadığını belirtti.

ABD Başkanı Trump, hafta sonu tatilini geçirdiği Florida'dan Washington'a dönerken uçakta basın mensuplarına gündemi değerlendirdi. İran'a ek yaptırımların uygulanıp uygulanmayacağı ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Trump, "Birkaç tane ilave yaptırım maddesi var. İran'a yönelik ilave gümrük vergilerimiz var ve herhangi bir ilerleme görmezsek birkaç hafta içinde bunları uygulamaya koyacağız. Şu anda uygulamaya koymuyoruz" dedi.

Trump, "İran'a yönelik ilave gümrük vergileri konusunda, bir anlaşma yapıp yapmayacaklarına bağlı olarak karar vereceğiz. Eğer bir anlaşma yapacaklarsa o zaman asla yeni gümrük vergisi koymayacağız" şeklinde konuştu. İran'ın anlaşmaya yanaşmasını tercih ettiğini vurgulayan Trump, aksi durumda Tahran için bunun iyi olmayacağını savundu. Trump, İran yönetiminin nükleer konusunda anlaşma yapacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.