Travel Expo Ankara Fuarı 22 Mart'ta açılıyor

Travel Expo Ankara Fuarı 22 Mart'ta açılıyor

ATO Congresium’da düzenlenecek fuar kapsamında, özel bir fırında baklava pişirme alanında Guinness Dünya Rekoru denemesi yapılacak. Fuarda, 7 Bölgenin 14 farklı yemeği de ziyaretçilere ücretsiz sunulacak.

Travel Expo Ankara ve gastronomi zirvesi için geri sayım başladı. Türk turizm sektörü için büyük önem taşıyan Travel Expo Ankara, bu yıl 22-25 Mart tarihinde gerçekleşecek.

BAKLAVA PİŞİRME REKORU KIRILACAK

Türk turizm sektörü için büyük önem taşıyan Travel Expo Ankara, bu yıl 22-25 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı turizm şirketlerinin yoğun ilgi gösterdiği fuar, tatil ve seyahatle ilgili tüm seçenekleri tüketiciye sunacak. Her keseye uygun tatil alternatifleriyle dikkat çekecek olun fuar, ATO Congresium Konferans ve Sergi Alanı’nda tüketiciyle buluşacak. Eş zamanlı Gastronomi Zirvesi’nin de yer alacağı fuar, 7 Bölge 14 Lezzet etkinliğine ev sahipliği yapacak. Fuarda, 7 Bölgenin 14 farklı yemeği ziyaretçilere ücretsiz sunulacak. Gastronomi Kongresi ve Gastronomi Panellerinin gerçekleştirileceği Zirve kapsamında, hazırlanan özel fırında baklava pişirme Guinness Dünya Rekoru denemesi yapılacak. 

TURİZM ÜRÜNLERİ TANITILACAK

ATİS Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarda, Ankara ve çevresi başta olmak üzere, tüm Türkiye’nin turizm ürünlerinin tanıtım ve pazarlanmasının yapılması hedefleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen fuar, turizm şirketleriyle tüketiciyi aracısız bir araya getirecek. Tatil planlanması yapan vatandaş, fuarda kendine en uygun seçenekleri değerlendirebilecek. 

“20 ÜLKE STANT AÇACAK”

20 ülke ve 45 şehrin katılım sağlayacağı fuar, bu yıl önemli tur operatörlerini ağırlayacak. Jolly Tur, Anı Tur ve Koral Travel’in yer alacağı fuara, yurt dışından da birçok tur operatörü ve otel firması katılacak. Küba, Çin, İsveç, İspanya, Tayland, İran ve Vietnam gibi ülkelerin stantlarının yer alacağı fuarda, tüketiciler birebir firmalarla görüşme imkânı bularak, tatil planlamaları yapabilecek. Türkiye’nin deniz ve kültür turizminde önemli merkezi olan il ve ilçeler de fuara katılım sağlayarak, ülkenin güzelliklerini ortaya koyacak. Sürprizlerle dolu fuarda, illerin tamamı sadece bölgenin güzelliklerini değil, kültürlerini, geleneklerini ve özelliklerini tanıtma imkânı bulabilecekler. Oteller ve acentelerin de aldığı fuarda, yeni bir yer keşfetmek isteyen ve tatil planlaması yapacak olan vatandaşlara birbirinden ilginç seçenekler sunulacak. 

GİRİŞLER ÜCRETSİZ

Girişinin ücretsiz olduğu ve Turizm şirketlerinin yanı sıra, yerel ürünlerin tanıtımının da yer alacağı fuarda, renkli etkinlikler ziyaretçileri bekliyor. Her gün ülke ve illerin kendine özgü gösterilerini yapılacağı fuarda, konser ve imza günleri düzenlenecek. Endonezya Halk Dansları Topluluğu’nun her gün dans gösterisi yapacağı fuarda, Vietnam dövüş sanatlarını gösterecek.  Fuar kapsamında, gezginlerle söyleşiler, seyahat anılarına ilişkin konferanslar, deneyim aktarımları, kâşiflerden keşifler, fotoğraf sergileri, imza günleri, yöresel lezzetler ve yöresel el sanatları sergileri, konser ve film gösterileri ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşatacak. 

Feyzullah DOĞRU/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.