Traktöre güvendiler emekliliği kaçırdılar

Traktöre güvendiler emekliliği kaçırdılar

Yenimahalle’de traktörlerle nakliyecilik yapan yaşlı amcalar, geçmişte “Traktör bizi aç bırakmaz” deyip sigortalarını yatırmadıkları için şuanda emekli olmadıklarını söyledi.

Yenimahalle’deki Karşıyaka Mezarlığı yakınlarında eski model traktörleriyle uzun yıllardır nakliyecilik yaparak geçimini sağlayan yaşlı amcalar, Habervaktim’e konuştu. “Traktör bizi aç bırakmaz” düşüncesiyle sigortalarını yaptırmadıkları için şuan emekli olamadıklarını, şimdi işlerin düşmesinden dolayı maddi olarak bir hayli zor durumda kaldıklarını söyleyen nakliyeci amcalar, geçmiş günlerde gelecek için yatırım yapmadıklarından dolayı büyük pişmanlık duyuyor. İlerlemiş yaşlarına rağmen evlerine ekmek götürebilmek için eski traktörleriyle işe çıkmak zorunda olduklarını aktaran nakliyeciler, bu sene işlerinin bıçak gibi kesildiğini söyleyerek, mazot parasını dahi çıkaramadıklarını kaydediyor. 

EMEKLİLİKLERİ DAHİ YOK
30 seneyi aşkındır traktörle nakliye işi yapan Şerafettin Işıktaş, traktöre güvenerek sigortalı bir işte çalışmadıkları için büyük pişmanlık duyduğunu belirtti. Traktörünün eskidiğini, kendinin ise yaşlandığını kaydeden Işıktaş, 3 aydan 3 aya aldığı yaşlılık maaşından başka bir gelirinin olmadığını aktardı. Önceden işlerinin çok iyi olmasına rağmen bu sene işlerin bıçak gibi kesildiğini söyleyen Işıktaş, “Emeklim olsaydım traktörümü ucuz pahalı satardım. Bir iş sahibi olmadık. Köyde arazimiz de yok. Traktöre güvendik bir yere girip de çalışmadık. Hâlbuki trilyonluk adamlar bile emekli olmak için uğraşıyor. Bakın şimdi iş yok.  Gittiği yere kadar bu işi sürdüreceğiz. Bilmiyorum sonumuz nasıl olur” dedi.  

HAFTADA EN FAZLA İKİ KERE İŞ ÇIKIYOR
Haftada bir ya da en fazla 2 kere iş çıktığını anlatan Işıktaş, şunları söyledi: “Önceden her gün işimiz çıkardı. Günden birden çok gittiğimiz olurdu ancak şimdi haftada, ayda iş çıkıyor. Sabah 8-9 gibi geliyoruz akşama kadar burada müşteri bekliyoruz. Gördüğünüz gibi gelen giden yok. Traktörler eski olduğu için bozuluyor onları da borçla harçla yaptırıyoruz.” 

ESKİDEN CEPLERİMİZ PARA İLE DOLUYORDU
50 senedir traktörle nakliye işi yapan Hasan Dağdeviren ise “İş diye bir şey yok. İş öncedenmiş. Eskiden ceplerimiz parayla doluyordu. Çok güzel işlerimiz vardı. Hep böyle gider sanmıştık. Şimdi işlerimiz giderek düşüyor. Ardiyeler buradaydı kaldırdılar. 3 tane oğlum 3 tane de kızım var eğer bugün olsaydı ben onları ne evlendirebilirdim ne de onlara bakabilirdim. Önceden iş ayağımıza geliyordu şimdi müşterinin ayağına gidiyoruz yine işi alamıyoruz. 4-5 traktör var EvGross’un karşısındaki bu yerde herkes böyle. Kimsede iş yok” diye konuştu.

 OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.