Trafikte emniyet kemeri seferberliği

Trafikte emniyet kemeri seferberliği

İçişleri Bakanlığının talimatıyla Başkent genelindeki polis ve jandarma birimleri emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve seyir halindeyken cep telefonu kullanımının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştırdı.

İçişleri Bakanlığınca başlatılan ‘Bu Yolda Hep Birlikteyiz’ kampanyası kapsamında Başkent Ankara’daki polis ve jandarma birimleri emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halindeyken cep telefonu kullanımının azaltılması ve tehlikeli araç kullanımının önüne geçilebilmesi için denetimlerini sıklaştırdı. 

EMNİYET KEMERİ TAKANA “TEŞEKKÜR”

aaaaaaa.jpg

Binlerce trafik denetim ekibi, Başkent genelinde eş zamanlı uygulama başlattı. Trafik polislerinin yanı sıra jandarma ve trafik ekiplerinden oluşan personeller, emniyet kemeri takmayan ve direksiyon başında cep telefonu kullanan hatalı sürücülere trafik cezası yazımını artırdı. Önceki gün eş zamanlı yapılan denetimlere muhabirimiz şahit oldu. Çubuk’taki Kızılca Mahallesi girişinde jandarma trafik ekipleri tarafından çevrilen muhabirimiz, emniyet kemerinin takılı olduğu görülmesi üzerine kendisine teşekkür edilerek geçişi sağlandı. 

KISA MESAJLA UYARI

İçişleri Bakanlığınca, denetimler konusunda Başkentliler şu kısa mesajla uyarıldı: Tüm polis ve jandarma birimleri ile emniyet kemeri, cep telefonu ve tehlikeli, araç kullanımı denetimlerinde görevlendirildi.” 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINCA TÜM BİRİMLERE TALİMAT 

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu  ‘Bu Yolda Hep Birlikteyiz’ sloganıyla geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye genelinde başlatılan kampanya ile ilgili şunları söylemişti: “Bakanlığımızca 2018 yılı Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan 100 günlük eylem plan kapsamında emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halinde cep telefonu kullanımı, aşırı hıza ilişkin yapılacak iş ve işlemlerle trafik kazalarını önleme planı hazırlanmasına ilişkin talimatları il valiliklerimize, emniyet müdürlüklerimize, jandarma komutanlıklarımıza gönderilmiştir”

POLİS VE JANDARMALAR ARAÇLARI GÖZETLEYECEK

“Terör ne kadar canımızı sıkıyorsa, ne kadar terörün üzerine yükleniyorsak, uyuşturucu meselesi ne kadar canımızı sıkıyorsa, trafik kazalarıyla da mücadele aynı derecede sorumluluğumuzdur. Bu konuya gerçekten çok kafa yoruyoruz. Her jandarma ve her polis arkadaşım trafikteki bütün araçları dışarıdan gözetleyecekler. Özellikle emniyet kemeri takmayan, cep telefonu kullanan sürücüleri kendilerine gönderdiğimiz tutanaklarla birlikte ilgili trafik birimlerimize iletecekler ve bu sürücüler hakkında cezai işlem uygulaması yapacaklar. Buna bir ilavemiz daha var o da yollarda makas atan sürücüler. Araç içerisindeki her vatandaşımız, trafik kuralları açısından sadece trafik polislerinin değil bütün kolluk birimlerimizin gözetiminde olduğunu, kural ihlallerinde ceza ile karşılaşacağını bilmelidir.” 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.