Torunu için tekvandocu oldu

Torunu için tekvandocu oldu

Subayevleri’nde yaşayan 70 yaşındaki İbrahim Kaya, kendi ismini taşıyan 9 yaşındaki torununa sporu sevdirmek için onunla birlikte tekvandoya yazıldı.

Keçiören’in Subayevleri Mahallesi’nde yaşayan 70 yaşındaki İbrahim Kaya, kendi ismini taşıyan 9 yaşındaki torununa sporu sevdirmek için torunu ile el ele vererek birlikte tekvando kursuna gitmeye başladı. 

KENDİSİNDE 61 YAŞ KÜÇÜK TORUNU İLE TER DÖKÜYOR

b450b5bd-3598-4d34-9ccb-1c2f1cc964aa.jpg

İlçede bulunan Çağlar Spor Kulübü’ndeki tekvando kursuna geçtiğimiz günlerde yazılan dede ve torun, Antrenör Enes Çağlar tarafından sıkı bir antrenmandan geçiriliyor. Tekvando kursu boyunca birlikte olan dede ve torun minderde saatlerce ter döküyor. 70’lik İbrahim Dede’nin minderdeki performansı ise gençlere taş çıkartıyor. Aralarında 61 yaş olan dede ve torun, diğer sporcu arkadaşları tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. 70’lik İbrahim Dede’nin torunu ile savunma sanatından biri olan tekvandoda gösterdiği performans takdir topluyor. 

TORUNUNU SPORA TEŞVİK ETTİ

Gençlik yıllarında güreşle uğraştığını anlatan 70 yaşındaki İbrahim Kaya, kendi ismini taşıyan torununa sporu sevdirmek için torunu ile birlikte tekvando kursuna yazıldığını söyledi.   Kaya, “Torunum İbrahim Kaya 9 yaşında. İlkokul üçüncü sınıfa gidiyor. Torunumun boş vaktinin bir kısmını sporla geçirmesi gerektiğinin daha doğru olacağını düşündüm ve ona ‘Tekvandoya gitmek ister misin?’ diye bir soru yönelttim. Torunum da ‘Elbette dede sen de gelir misin?’ deyince ona eşlik etmek istedim. Emekli olduğumuz için boş vaktimiz çok. Bunun üzerinde Kavacık Subayevleri’ndeki Çağlar Spor Kulübü’ne yazıldık ve birlikte spor yapmaktan çok memnunuz. Antrenörümüz ve Milli sporcu olan Enes Bey de sağ olsun bize büyük destek oluyor” dedi. Kaya, haftanın 3 günü akşam saatlerinde tekvando kursuna gittiklerini de kaydetti.  

DİĞER SPORCU ÇOCUKLAR ÖZENİYOR

Çağlar Spor Kulübü Antrenörü ve aynı zamanda Milli sporcu olan Enes Çağlar ise, “Dede ve torunumuzdan bir hayli memnunuz. İbrahim Amca’mızın torununun elinden tutup torunu ile birlikte minderde ter dökmesi örnek bir davranış. Bu duruma inanın diğer sporcu çocuklarımız özeniyor. Sporla uğraşan çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu biliyorsunuz. Onun için ailelerin çocuklarını muhakkak spora yönlendirmesi gerekiyor” dedi. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.