Torun Değil  Hastane Sevinci

Torun Değil Hastane Sevinci

Pursaklar’da yapımı devam eden ilk hastane inşaatı, ilçede 7’den 70’e büyük bir heyecana neden oldu. 88 yaşındaki Meliha Turhan sevincini torunlarıyla paylaşarak, hastanenin açılmasını dört gözle beklediğini söyledi.

5 DAKİKADA HASTANEDEYİZ
Yıllardır Pursaklar’da bir hastane özlemi çektiğini anlatan Turhan, açılacak hastanenin en çok da torunlarına fayda sağlayacağını kaydederek, “Ben en çok torunlarım için seviniyorum. Çocuktur bilirsiniz rahat durmaz sürekli yaramazlık yaparak hasta olurlar ya da bir yerini incitirler. En ufak sıkıntıda 5 dakikada hastanedeyiz. Siz bilmezsiniz ama biz gençliğimizde hastane kuyruklarında az çekmedik” dedi.
BÜYÜK EMEK VAR
Tebessüm Şehri’nin diğer bir sakini Hasan Emir ise, “Pursaklar halkı yıllardır bunu hak ediyordu. 150 bine yakın nüfuslu bir yerde de hastane illaki olmalı. Çünkü AK Parti’ye Ankara’da en büyük destek senelerdir Pursaklar’dan geliyor. En büyük eksiğimiz hastaneydi o da tamamlanırsa tam yaşanılabilir bir şehir olacak Pursaklar. Gerek Belediye Başkanımız Selçuk Çetin gerekse de AK Parti Pursaklar İlçe Başkanlığı, hastane konusunda büyük emeklerinin olduğunu da biliyoruz” diye konuştu

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Tebessüm Şehri olarak anılan ve her geçen gün büyük hizmetlerle adından oldukça söz ettiren Pursaklar, şuanda yapımı devam eden 150 yatak kapasiteli devlet hastanesiyle vatandaşlarının gönlünü bir kez daha kazandı. İlçenin en büyük ihtiyacı olan devlet hastanesine kavuşmayı biran önce bekleyen ilçe sakinleri, hastane inşaatına yağmur çamur denilmeden devam edilmesi ve hastanenin hızla yükselmesini takdirle karşıladı.
HASTA OLMAYA KORKARDIK
Pursaklar’da 7’den 70’e büyük heyecan oluşturan hastane hakkında Habervaktim’e duygularını dile getiren 88 yaşındaki Meliha Turhan, “Pursaklar’ın ilk hastanesinin açılmasını herkes dört gözle bekliyor. Ben doğma büyüme buralıyım evladım. Burada hastane olmadığı için hasta olmaya korkardık inanın. Yakınımızda hastane olmamasının çok sıkıntılarını çektik. Pursaklar’da özel poliklinik var ama onlarda da muayene olmak külfetli ve içinde her imkân yok. Yaşlandık artık, malum biz yaşlıların sürekli hastane ile işi oluyor. Hastanemiz yakın zamanda biterse uzak yerlere gitmeye gerek kalmayacak artık” dedi.
EN ÇOK TORUNLARIM İÇİN SEVİNİYORUM
Pursaklar’a yapılan devlet hastanesinin mutluluğunu torunlarıyla dolasıya çıkaran Turhan, “Ben en çok torunlarım için seviniyorum. Çocuktur bilirsiniz rahat durmaz sürekli yaramazlık yaparak hasta olurlar ya da bir yerini incitirler. Hastanemiz de yanı başımızda olunca evelallah korkmaya gerek yok. En ufak sıkıntıda 5 dakikada hastanedeyiz. Onun için hastane çoğu şeyden önemlidir. Siz bilmezsiniz ama biz gençliğimizde hastane kuyruklarında az çekmedik. Sabahları hava kararmadan evden çıkmak zorunda kalırdık muayene olabilmek için” diye konuştu.
BÜYÜK EMEK VAR
Tebessüm Şehri’nin diğer bir sakini Hasan Emir ise, “Pursaklar halkı yıllardır bunu hak ediyordu. 150 bine yakın nüfuslu bir yerde de hastane illaki olmalı. Çünkü AK Parti’ye Ankara’da en büyük destek senelerdir Pursaklar’dan geliyor. Hastanenin yapımına başlandığını duyunca çok mutlu olduk. En büyük eksiğimiz hastaneydi o da tamamlanırsa tam yaşanılabilir bir şehir olacak Pursaklar. Hastane, gelecek için büyük bir yatırım değil de ne? Gerek Belediye Başkanımız Selçuk Çetin gerekse de AK Parti Pursaklar İlçe Başkanlığı, hastane konusunda büyük emeklerinin olduğunu da biliyoruz” şeklinde konuştu.
İNŞAAT HIZLA DEVAM EDİYOR
Pursaklar’a yapımı devam eden devlet hastanesinde son durum şöyle: Üç blok haline tasarlanan hastane inşaatında birinci blok temel atma işleminin ardından tabla betonları atılmaya başlandı. Yüklenici firma, demir bağlamaları ve beton atımına hız verdi. Bloklardan bir tanesinin birinci kat kolon demirleri ve beton atma işlemi tamamlanırken diğer blokların demir bağlama işi devam ediyor. Hava koşulları el verdikçe beton atımını ve hafriyat çalışmalarını sürdürecek olan işçiler belirlenen sürede hastane inşaatını tamamlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.