Tiroid hastası olunca doğal tuz satmaya başladı

Tiroid hastası olunca doğal tuz satmaya başladı

Kamu emeklisi Muzeyyen Ağa, tiroid hastası olduğunu öğrenince doğal tuz ürünleri satmaya başladı. Birçok solunum yolu hastalığına iyi gelen doğal tuz ürünlerinin içinde tuz lambaları yoğun ilgi görüyor.

Hamamönü’nde kurulan stantlarda doğal tuz ürünleri satan 50 yaşındaki Müzeyyen Ağa, 3 senedir hem ticaret yapıp hem de insanlara faydalı olmaya çalışıyor. İyotlu tuzun içindeki siyanür maddesinden dolayı tiroid hastalığına yakalandığını ifade eden 2 çocuk annesi Ağa, yaptığı açıklamada,

“Kamu emeklisiyim, emekli olduktan sonra tiroid hastası olduğumu öğrendim.  Doktorlar iyotlu tuzun içindeki siyanür maddesinden dolayı hasta olduğumu söyledi. Tuz lambalarını tavsiye ettiler iyileşmem için. Bende aldım nefesime çok iyi geldi. Sonra bu işi yapmaya karar verdim. Eşim ve çocuklarımda sağ olsunlar bana çok destek verdi. 3 yıldır bu işi yapıyorum. İşlerim Allah’a şükür iyi gidiyor. Hem ev ekonomisine katkım oluyor hem de zaman geçirdiğim yer hastalığıma iyi geliyor. Kendim hasta oldum ama başkalarının olmasını engelleyebilirim diye düşündüm. İyotlu tuzda siyanür var ve fazla alınca vücut bunu atmıyor. Ama doğal tuzda sağlığı tehdit eden hiçbir şey yok. Doktorlar doğal tuzu tavsiye ediyorlar. ” şeklinde konuştu.

Tuz Lambaları Yoğun İlgi Görüyor

Tanesi ağırlığına göre 30 ile 100 lira arasında değişen tuz lambalarının yoğun ilgi gördüğünü belirten Ağa, “tuz lambaları gece lambaları olarak kullanılıyor. Hediyelik olarak satıyoruz. Kalp şeklinde, harita şeklinde, eski gaz lambası şeklinde bize hazır geliyor ürünler. Müşteri isterse özel bir şekilde yaptırabiliyoruz. İsim yazabiliyoruz. Müşteriler genelde tuz lambasına ilgi gösteriyor. Çünkü gece bulunduğu ortamın havasını temizleyen lambalar negatif enerjiyi yok ediyor. Bunlar bilimsel olarak kanıtlandı. Hatta bazı ülkelerde solunum hastalarını tedavi etmek için yerin iki yüz metre altına tuz hastaneleri kuruluyor.” dedi.  

Solunum Hastalıklarına İyi Geliyor

İçerisinde 84 minareli direk barındırdığı için doktorların solunum hastalarına bu tuzu tavsiye ettiğini söyleyen Ağa, “Yemeklik tuzda tansiyonu kolesterolü dengeliyor. Sole tuzu vücuttaki su ve tuz oranını dengeliyor.  En çok ayak bakım tuzu ve yemeklik tuz satıyoruz. Ayaktaki mantarı nasırı yok ediyor. Salamura ve turşuluk tuzlarda satıyoruz. Tuz sabunları satıyoruz onlarda ter kokusuna ve vücuttaki lekelere karşı iyi geliyor.” ifadelerini kullandı.  
Bir tiroid hastası olarak herkese doğal tuzu tavsiye ettiğini söyleyen Ağa, iyotlu tuzla doğal tuzun arasında çok büyük ücret farkının olmadığını söyledi. 
Enes Sansar /  HABER VAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.